Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Hackers misbruiken paniek coronavirus om bitcoin (BTC) af te troggelen

Hackers misbruiken de paniek en chaos die is ontstaan als gevolg van de verspreiding van het coronavirus. Dit meldt DomainTools, dat een website heeft ontdekt die ransomware installeert onder het mom van een “corona-app.”

De website waar het om gaat heet “coronavirusapp.site,” waarop bezoekers worden aangedrongen om een applicatie te installeren waarop zij up to date kunnen blijven met de ontwikkelingen omtrent de pandemie.

- Advertentie -

De website lijkt betrouwbaar doordat er onder andere wordt beweerd dat de website een certificaat van de World Health Organization en het Centers for Disease Control and Prevention heeft. De applicatie installeert echter op de achtergrond ransomware dat de naam CovidLock heeft.

Zodra de applicatie is geïnstalleerd, wordt het scherm van het apparaat vergrendeld en eisen de hackers $100 aan bitcoin (BTC). Betaalt het slachtoffer de bitcoin niet binnen 48 uur dan worden alle afbeeldingen, video’s en contacten verwijderd, aldus de dreigende hackers.

Slachtoffers worden verder onder druk gezet met de volgende melding: “YOUR GPS IS WATCHED AND YOUR LOCATION IS KNOWN. IF YOU TRY ANYTHING STUPID YOUR PHONE WILL BE AUTOMATICALLY ERASED.”

DomainTools zegt dat het de vergrendeling heeft weten te omzeilen door de encryptiesleutel te breken. Het zal deze sleutel binnenkort op zijn website zetten.

Explosie van corona-websites

Sinds januari 2020 zijn er ruim 4.000 domeinnamen geregistreerd gerelateerd aan het coronavirus. Volgens Check Point, een cyber-analist, is 3 procent daarvan “kwaadaardig” en 5 procent “verdacht.”

Michiel deelde onlangs zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.184,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.184,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...