Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2020 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2020 19:55

Hackers vallen grootste elektronicafabrikant ter wereld aan, eisen bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hackers vallen elektronicafabrikant ter wereld aan, eisen bitcoin (BTC)

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Elektronicagigant Foxconn was onlangs het slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware. De betrokken hackers eisen maar liefst $34 miljoen aan bitcoin (BTC) als losgeld. Dat meldt Bleeping Computer op 7 december:


Foxconn is de grootste elektronicafabrikant ter wereld met dochterondernemingen als Sharp, Belkin en Innolux. Het bedrijf behaalde een omzet van maar liefst $172 miljard in 2019 en heeft meer dan 800.000 werknemers wereldwijd in dienst.
BleepingComputer meldt dat de zogeheten ransomware aanval op 29 november tijdens het Thanksgiving weekend werd uitgevoerd door een hackergroep met de naam ‘DoppelPaymer gang.’
De hackers deelden aan BleepingComputer dat ze 1,200 servers van een Foxconn locatie in Mexico hebben vergrendeld. Ook hebben de hackers 100 gigabyte (GB) aan gegevens gestolen en 20 tot 30 terabyte (TB) aan backups verwijderd.
De hackers eisen losgeld van maar liefst 1.804 bitcoins (BTC), ter waarde van ongeveer $34 miljoen of 28 miljoen euro. Foxconn kreeg in eerste instantie drie dagen de tijd om contact op te nemen met hackers anders zouden de gestolen data uitlekken. Een woordvoerder van Foxconn heeft inmiddels het voorval bevestigd:

We kunnen bevestigen dat een informatiesysteem in de VS dat een aantal van onze activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika ondersteunt, de focus was van een cyberbeveiligingsaanval op 29 november. We werken samen met technische experts en wetshandhavingsinstanties om een onderzoek uit te voeren om de volledige impact van deze illegale actie en om de verantwoordelijken te identificeren en voor de rechter te brengen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie