Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2021 15:48

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om bitcoin (BTC) te kopen. Dat meldt Coindesk op 25 januari op basis van een anonieme bron:


Het zou gaan om Harvard University, Yale University, Brown University en de University of Michigan, alsmede enkele colleges, zegt de anonieme bron:

“Er zijn er nogal wat. Veel endowments besteden momenteel een klein beetje aan crypto.”

Ook meldt de anonieme bron dat de bitcoin gekocht wordt bij cryptocurrency-exchanges als Coinbase. Coinbase sprak onlangs in een jaarrapport over deze endowments, maar noemde daar geen namen bij.

“Alhoewel de ongebruikelijke macro-economische omgeving van 2020 de adoptie van crypto heeft versneld, is het belangrijk dat veel klanten die dit jaar hebben toegewezen, met name endowments, bedrijven en andere lange termijninvesteerders, niet geloven dat de huidige marktdynamiek vereist is voor het succes van Bitcoin. Ze zijn van plan om Bitcoin op de lange termijn vast te houden als onderdeel van hun portefeuille en onder wisselende marktomstandigheden.”

Aldus Coinbase in het jaarrapport. Verder meldt de anonieme bron aan Coindesk dat enkele van deze fondsen wellicht al 18 maanden geleden een account bij Coinbase hadden aangemaakt:

“Het kan sinds medio 2019 zijn. De meesten zijn al minstens een jaar bezig. Ik denk dat ze het dit jaar waarschijnlijk in het openbaar zullen bespreken. Ik vermoed dat ze op een paar aardige stukjes rendement zitten.”

Geen van de Universiteiten noch Coinbase heeft vooralsnog het nieuws bevestigd. Het donatiefonds van Harvard is maar liefst $40 miljard groot, die van Yale $30 miljard, Michigan $12,5 miljard en Brown $4,7 miljard. Hoeveel hiervan naar bitcoin gaat is dus nog onbekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie