Rico Engelbarts
07/05/2020 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2020 09:37

Hedgefondsen kopen nu bitcoin (BTC), aldus Michael Novogratz in interview

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hedgefondsen kopen nu bitcoin (BTC), aldus Michael Novogratz in interview

Michael Novogratz, de oprichter van Galaxy Digital, heeft in een interview met CNBC aangegeven dat hij zich alleen gaat richten op bitcoin (BTC) aangezien hedgefondsen de markt in beginnen te stappen. Door de onzekerheid in de economie samen met de opkomende BTC halving plus de extreme maatregelen die worden genomen door de centrale banken denkt hij dat andere mensen ook bitcoin in zullen stappen. “I love Bitcoin” zei Novogratz.
Novogratz zegt veel nieuwe investeerders de crypto markt in te zien stromen en dat hij ook merkt dat hedgefonds concullega’s ook crypto aan het kopen zijn om aan hun fonds toe te voegen. Dit is natuurlijk een positief teken voor de markt. Ook denkt hij dat de corona paniek nu zo goed als uit de markt is.
Verderop in het interview gaat hij verder over dat de kloof tussen de aandelenmarkt en Main Street, waar families naar de voedselbank moeten om te overleven en waar het hoogste werkloosheid is sinds de Great Depression, enorm is. Dit is even moeilijk voor de “gewone” Amerikaan aangezien zij ook de zware gevolgen ondervinden van het opkoopprogramma van de Federal Reserve, de centrale bank van het land.
De hedgefondseigenaar zegt niks uit te sluiten gezien de onvoorspelbaarheid van het COVID-19 virus. Hij zegt dat zelfs hij het moeilijk vindt om een beeld te schetsen van hoe de economie er over 18 maanden uitziet. Toch verwacht hij dat we nog lang niet hersteld zullen zijn rond die tijd. Hij geeft aan short te gaan op de S&P tot een niveau van 2600 punten voor hij erover nadenkt long te gaan.
Doordat deze maatregelen genomen worden door Jerome Powell, de president van de fed, gelooft Novogratz niet dat er weer een aandelenmarkt crash zal komen zoals we die zagen in 2008 en 2009. De fed doet er in tegenstelling tot de vorige economische crisis alles aan om dit te voorkomen. Door miljarden aan staatsobligaties en door hypotheek gedekte effecten te kopen zien we een groot verschil met de maatregelen die toentertijd werden genomen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie