Ivo Melchers Ivo Melchers
27/12/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 12:15

”HODL-only’’ bitcoin adressen nadert 800k, nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

De huidige bitcoin koers zorgt voor veel angst onder menig crypto-investeerder. Echter is niet iedereen angstig en blijven veel bitcoin (BTC) holders overtuigd van hun visie, ondanks de bearmarkt waar we momenteel in verkeren.

On-chain­ analysebedrijf Glassnode bevestigt dit beeld, aangezien het aantal ‘accumulatie adressen’, ook wel de ‘HODL-only’ adressen genoemd, blijven stijgen en momenteel op een all-time high staat. Daarnaast komt het aantal BTC op deze adressen ook steeds dichterbij een nieuw record.

Crypto ontbijt: Onrust door Ripple & Kucoin zaken, maar ETFs bloeien
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC accumulatie adressen

Volgens Glassnode worden de accumulatie adressen gedefinieerd als de adressen die ten minste twee inkomende BTC overdrachten hebben en nooit iets hebben uitgegeven of opgenomen. Glassnode voegt toe dat exchange wallets en de wallets van miners uitgesloten zijn van de telling. Daarnaast zijn de wallets die meer dan zeven jaar geleden voor het laatst actief waren ook uitgesloten.

Het aantal accumulatie adressen staat momenteel op een recordhoogte van 793,591. Dit aantal is al voor een aantal jaren flink aan het stijgen en de huidige prijsactie van bitcoin zorgt voor geen uitzondering.

Het aantal bitcoin op deze adressen is op het moment gelijk aan 3.099.828. Het huidige record staat op 3.403.280 BTC, behaald in augustus 2015. Sinds vorig jaar kerst is het balans op de accumulatie adressen met een totaal van 18% gestegen.

Advertentie

Bitcoin whales verkopen

On-chain analysebedrijf CryptoQuant stelde dat grote whales op het moment juist verkopen. Maartunn, community manager for CryptoQuant NL ziet deze ontwikkeling juist als bullish:

‘’Grotere whales die verkopen aan retail is wat je echt wilt zien als je gelooft in de lange termijn Bitcoin thesis. Bitcoin wordt meer verspreid over het netwerk. Het is in handen van meer investeerders dan in handen van een paar whales. En dat is maar goed ook. Voor de korte termijn is dit nog steeds een doorlopend risico, maar voor de lange termijn heb ik er alle vertrouwen in dat het gezond is voor het netwerk als geheel.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie