Robin Hazekamp Robin Hazekamp
14/10/2023 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 21:51

Hoe Bitcoin criticus Warren Buffett toch miljoenen met crypto verdient

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe Bitcoin criticus Warren Buffett toch miljoenen met crypto verdient

Foto: mark reinstein/Shutterstock

Een van ‘s werelds succesvolste investeerders, Warren Buffett, staat bekend als een groot bitcoin (BTC) criticus. De Berkshire Hathaway baas heeft naar verluidt een persoonlijke vendetta tegen de crypto industrie. Toch heeft ‘The Oracle of Omaha’ dit jaar meerdere miljoenen aan crypto verdiend.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De indirecte crypto investering van bitcoin criticus Warren Buffett

Warren Buffett heeft met zijn bedrijf Berkshire Hathaway (BH) honderden miljarden onder beheer. Het is het 6e grootste bedrijf ter wereld wat betreft marktkapitalisatie, dat $631 miljard omvat. 

Buffett en zakenpartner Charlie Munger staan erom bekend geen groot voorstander te zijn van crypto. Munger noemde bitcoinde stomste investering die hij ooit heeft gezien” en Buffett is eveneens negatief. Hij verwijst naar bitcoin als “rattengif in het kwadraat.” 

Toch verdient Buffett indirect meerdere miljoenen aan de crypto industrie. Het best presterende aandeel van Buffett is namelijk Nubank. Deze Braziliaanse fintech bank is een van de voorlopers op het gebied van crypto in Latijns-Amerika. 

Berkshire Hathaway investeerde een half miljard dollar in het bedrijf, voordat het de beurs op ging. Tijdens de beursgang van Nubank investeerde BH nog eens 250 miljoen dollar in het bedrijf. Momenteel staan de aandelen 93% in de plus, wat het BH’s beste investering van dit jaar maakt.

Advertentie

Buffett en Berkshire Hathaway pakken mooie winst

Buffett en zijn firma hebben een aantal investeringen die hun jaarlijks miljarden opleveren. Nubank is daar een van. Andere grote investeringen zijn: Apple Inc., Bank of America Corp., American Express Co., Coca-Cola Co. en Chevron Corp. 

Van die vijf staan enkel Apple en American Express in het groen. De andere drie bedrijven zijn flink gedaald in beurswaarde het afgelopen jaar, met de Bank of America als sterkste daler (-15,8%). 

Gelukkig voor Buffett bestaat het portfolio van zijn bedrijf voornamelijk uit aandelen van stijger Apple Inc. Met $173,7 miljard aan Apple aandelen, 47,6% van heel Buffetts portfolio, heeft het bedrijf een flinke winst gepakt dit jaar.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie