Timo Bult Timo Bult
15/04/2024 09:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 09:03

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren

Foto: Daniel Fung/Shutterstock

De nieuwe week begint met groot bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nieuws uit Azië. Daar zijn namelijk de eerste spot beursfondsen goedgekeurd. Dit zorgt direct voor een reactie bij de crypto koersen.

Hongkong keurt eerste bitcoin en ethereum ETF’s goed

Onder andere de aanvraag van China Asset Management voor een bitcoin en ethereum ETF zijn goedgekeurd. Dat schrijft de grote Chinese vermogensbeheerder in een aankondiging.

“China Asset Management (Hongkong) heeft goedkeuring gekregen van de Hong Kong Securities and Futures Commission om virtuele vermogensbeheerdiensten aan beleggers aan te bieden. Het is nu van plan om ETF-producten uit te geven die kunnen investeren in spot-Bitcoin en spot-Ethereum.”

Hiermee zet Hongkong een nieuwe stap in zijn streven om een wereldwijde crypto-hub te worden. De stad, officieel een speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China, staat hiermee in schril contrast met China. De Chinese overheid heeft daar juist namelijk strikte wet- en regelgeving omtrent crypto.

De Verenigde Staten gingen Hongkong overigens begin dit jaar voor met de eerste grote bitcoin spot beursfondsen. Een spot ETF houdt in dat het investeringsproduct de onderliggende crypto koopt en verkoopt afhankelijk van hoeveel investeerders erin investeren.

Het grote verschil met de goedkeuringen in Hongkong is echter dat ook ethereum nu onderdeel is van een aantal spot ETF’s. Dat ligt in de VS een stuk lastiger aangezien de toezichthouders daar moeite hebben met de vraag of ethereum een investeringscontract (effect) is of een grondstof (commodity).

Naast China Asset Management kregen ook Harvest Global Investments, Bosera Asset Management en HashKey Capital te horen dat ze een voorwaardelijke akkoord goedkeuring hebben gekregen voor hun bitcoin en ethereum ETF’s. Dat schrijft The Block na navraag te hebben gedaan bij de vermogensbeheerders.

Bitcoin en ethereum koersen reageren

Aangezien crypto behoorlijk populair is in Azië, en de markt er groot is, wordt het nieuws positief ontvangen. De hele markt toont groene cijfers. Zo staat de bitcoin koers op dit moment 2,7 procent in het groen na een bijzonder volatiel weekend vanwege de Iraanse aanval op Israël. Bitcoin is op dit moment zo’n 66.420 dollar waard.

De bitcoin koers sprong omhoog nadat het nieuws bekend werd dat Hongkong de eerste bitcoin en ethereum ETF-aanvragen heeft goedgekeurd. Bron: CoinMarketCap.
De bitcoin koers sprong omhoog nadat het nieuws bekend werd dat Hongkong de eerste bitcoin en ethereum ETF-aanvragen heeft goedgekeurd. Bron: CoinMarketCap.

Ook ethereums koers reageert positief op het nieuws. De grootste altcoin van de markt staat ruim 4,6 procent in het groen. Ethereum komt daarmee uit op een prijs van 3.245 dollar.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Advertentie