Rico Engelbarts
03/07/2020 06:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2020 06:14

"Ik stap over naar bitcoin (BTC)," zegt bekende comedian Bill Burr

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bill Burr, een van de bekendste comedians ter wereld gaf onlangs aan dat hij gaat investeren in cryptocurrencies omdat hij klaar is met banken. Hij zei dit tegen Anthony Pompliano tijdens zijn podcast op Youtube waar Pompliano op dat moment te gast was. Pompliano is de eigenaar van het investeerdersbedrijf Morgan Creek Digital Assets en maakt ook wekelijks podcasts over cryptocurrencies. Tijdens de podcast van Burr ging het over banken en hoe zij hun klanten niet kunnen beschermen tegen financiële schade boven de $250.000.
Dit ging Burr aan het lijf aangezien zijn geschatte vermogen rond de $12 miljoen ligt. Het is dus mogelijk dat hij een flink bedrag kan verliezen mocht er een financiële crisis ontstaan die de banken niet kunnen dekken. Burr gaf daarnaast ongekwalificeerde bankiers de schuld van het oppompen van de huizenmarkt. Zij zouden geld van klanten gebruiken om winst te maken.
Het is ongelooflijk volgens Burr, dat er een bubbel is gecreëerd “die keihard gaat knappen, er gaan miljoenen verloren en toch krijgen ze een bonus. Hoe is dat legaal? Ik stap over naar Bitcoin (BTC) ik ben klaar met de banken.” Tijdens de podcast werd Pompliano flink uitgehoord door Burr en zijn co-host en collega Bert Kreischer. Er werden meerdere vragen gesteld over het financiële systeem, inflatie, cryptocurrencies en de historie erachter en andere vragen gerelateerd aan financiële markten.
Uiteindelijk draaide het gesprek richting het gebruik en de prijs van bitcoin. Pompliano opperde een idee om bitcoin te vragen als betaling voor de comedyshows die Burr geeft. Kreischer toonde aan interesse te hebben in het minen van bitcoin. Daarnaast kwamen er tijdens de podcast de nodige grappen aanbod. “Bitcoin is net als Cardi B: je hebt van haar gehoord maar kent haar muziek niet.” Op Twitter werd er positief gereageerd op de podcast, veel mensen tweette lovend over de opmerkingen van de gasten.


Sommige gebruikers werden zo enthousiast dat ze Burr bitcoin aanboden zodat hij aan de slag kon en het een beetje onder de knie kon krijgen. Andere gebruikers waarschuwden Burr voor de minder goede kant van bitcoin en de cryptosector.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie