Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 12:15

Institutionele bitcoin (BTC) investeerders pakten winst in eerste week 2021 en kopen nu de dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Institutionele bitcoin (BTC) investeerders pakten winst in eerste week 2021 en kopen nu de dip

Cryptocurrency fondsbeheerder CoinShares meldt dat de geldstroom naar institutionele crypto-producten met maar liefst 97% afnam in de eerste week van het nieuwe jaar. Dat schrijft CoinShares in een nieuw rapport gepubliceerd op 11 januari.


Ongeveer $29 miljoen stroomde de eerste week van januari 2021 deze institutionele producten binnen terwijl dat nog $1.09 miljard in de week voor kerst was. Dat is dus een afname van 97% in drie weken.
Volgens CoinShares toont dit aan dat institutionele investeerders al waren begonnen met het pakken van winst. Dit rapport was echter nog voor de hevige marktcorrectie van gisteren opgesteld. De correctie ging gisteren gepaard met een enorme liquidatie van meerdere miljarden aan long posities en zorgde ervoor dat handelaren uit paniek verkochten.
De meningen onder analisten lijken sterk verdeeld te zijn of een nieuwe bodem al dan niet is gevonden. Toch zien sommige handelaren, waaronder enkele grote institutionele investeerders, dit als een moment om de dip te kopen. Zo meldt Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital aan Michael Saylor van Microstrategy dat hij “all-in is, vooral met deze dip:”
https://twitter.com/Scaramucci/status/1348755890304905216
Ook viel het onderzoeker Elias Simos op dat het aantal bitcoin-whales, in dit geval investeerders met meer dan 1.000 BTC in bezit, alsmaar blijft toenemen, en dat dit ten koste gaat van de kleinere investeerders:


CoinShares meldt daarnaast in het rapport dat op 8 januari ongeveer $34.4 miljard aan kapitaal in cryptocurrency investeringsproducten zit. 80% of $27,5 miljard zit in bitcoin (BTC) fondsen en 13.5% of 4,7 miljard zit in ethereum (ETH) producten. Ook meldt CoinShares dat er nu meer institutionele investeerders zijn dan tijdens de bull-run van december 2017.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie