iraanse_studenten_in_VK_gebruiken_bitcoin_om_amerikaanse_sacnties_te_omzeilen

Iraanse studenten in VK gebruiken Bitcoin om Amerikaanse sancties te omzeilen

0

De kosten van levensonderhoud in Iran zijn de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen als gevolg van de daling in waarde van de Iraanse nationale munteenheid. De scherpe waardedaling begon een paar maanden geleden, die velen toeschreven aan zorgen over een onstabiele economie te midden van de vrees voor de embargo’s van de Amerikaanse president Trump. De meest recente slachtoffers zijn Iraanse studenten die in het buitenland studeren.

De VS heeft toegezegd zich te richten op de kerngebieden van de economie van het land, met name de bankensector. Volgens een artikel van de Guardian zijn tientallen Iraanse studenten in het VK bankdiensten ontzegd. De studenten worden nu geconfronteerd met schorsingen of lopen het risico niet af te kunnen studeren vanwege het onvermogen schoolgeld en zakgeld vanuit het thuisfront te ontvangen.

Een Britse universiteit deelde een 23-jarige Iraanse student mee dat zij haar collegegeld persoonlijk zou moeten gaan halen.

De sancties in Iran hebben ertoe geleid dat de Iraanse studenten die in het Verenigd Koninkrijk studeren zich tot Bitcoin hebben gewend om het bankensysteem te omzeilen. Bitcoin staat immers bekend om haar gedecentraliseerde aard en relatief snelle transacties.

De Amerikaanse sancties behelzen een verbod op transacties met personen, landen en organisaties. Deze embargo’s worden meestal geïmplementeerd met behulp van reguliere financiële instellingen.

Digitale valuta’s zoals Bitcoin werken echter buiten deze bestaande systemen om. Bitcoin is feitelijk ontwikkeld om mensen in staat te stellen banken te omzeilen bij het internationaal verzenden en ontvangen van geld.

De legaliteit van cryptocurrency in Iran is nog niet duidelijk en is niet officieel aanvaard door de regering van het land. In november zei de secretaris van Iran’s hoogste cyberspace-raad echter in een verklaring dat de Iraanse regering zich inzet voor het legaliseren van crypto-mijnactiviteiten in het land. Ook, in pogingen om de inflatie in te perken, kijkt het land uit naar de implementatie van haar eigen cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws