Wessel Kersting Wessel Kersting
19/05/2021 18:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:32

Is Bitcoin dood? BTC koers maakt klapper en ontvangt veel kritiek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Is Bitcoin dood? BTC koers maakt klapper en ontvangt veel kritiek

Na maandenlang hard stijgen lijkt er nu toch een eind aan gekomen te zijn voor bitcoin. Op 14 april 2021 tikte de koers van bitcoin (BTC) de hoogste koers ooit aan op $64.895. Een maand later, op 19 mei, viel de nummer een cryptocurrency naar een bodem van $30.066; een daling van 53%. Toch wist bitcoin weer gedeeltelijk te herstellen van de val van woensdagochtend, echter zijn we nog lang niet terug. 

Woensdag tweette Nouriel Roubini, fervent bitcoin-criticus, over BTC nadat de koers naar een nieuw dieptepunt van 2021 was gezakt. Hij zei:

Bitcoin is in minder dan een maand tijd met meer dan 40% gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunt. Welke institutionele beleggers zijn roekeloos genoeg om te investeren in zo’n risicovol en vluchtige pseudo-activa zonder intrinsieke waarde?  Ze moeten ter plekke worden ontslagen als ze zo’n roekeloze speculatieve gok ondernemen.

bitcoin_is_dood_BTC_koers_maakt_klapper_en_krijgt_kritiek_grafiekWat opvalt is dat de koers van bitcoin sterk lijkt te reageren op de 200 dagen moving average (MA) (rode lijn op de grafiek hierboven). De koers leek er tijdelijk hard doorheen te breken maar schoot er toch snel weer boven. Dit is een belangrijk moment voor bitcoin. De koers is sinds de corona crash van maart 2020 niet onder deze lijn geweest. 

De totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt daalde tot $1,58 biljoen. Dit is een daling van ruim 24%. Op het moment van schrijven wist dit zich licht te herstellen tot $1,77 biljoen. 

Veel exchanges kregen te maken met verschillende technische storingen waardoor gebruikers niet konden handelen of kopen. Coinbase was tijdelijk buiten gebruik, Deribit gaf aan bezig te zijn met onderhoud aan de website en bij Binance konden gebruikers tijdelijk geen geld storten. 

Niet alleen bitcoin ging hard onderuit. Andere grotere spelers in de markt zagen de gemaakte winsten van de afgelopen maanden verdampen. Ethereum, de nummer twee cryptocurrency op totale marktwaarde, viel van $3.400 naar $2.000. Dat is ongeveer een daling van 40%. Daarnaast kreeg VeChain (VET) ook harde klappen. De koers van deze coin daalde van $0,16 naar $0,042. Dit is een daling van 73%. Toch wist VET terug te komen. Vanuit het dal steeg VET met 210%, terug naar $0,13.  

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie