Rico Engelbarts
11/04/2018 19:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:24

Is Bitcoin zich aan het voorbereiden op een Breakout?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin bull bear

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin verhandelt de afgelopen 24 uur vooralsnog rond het $6.800 punt. Inmiddels schommelt de prijs al een week in een steeds nauwer wordende range terwijl zowel ‘bulls’ als ‘bears’ falen om een richting naar boven of beneden te forceren. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $6.820 op Binance.
Hoewel de zijwaarts bewegende markt vrij saai oogt voor observeerders en handelaren, kan het zo zijn dat de markt snel een stuk spannender zal worden.
Volgens de technische analyse theorie geldt: hoe breder het bereik en hoe langer de consolidatie duur, hoe sterker de uiteindelijke breakout.
bitcoin radingview 11-04-18
Bovenstaande chart laat een vernauwend prijsbereik zien.
Het bereik hoog is $7.510 en het bereik laag is $6.425. Bitcoin kon dus op zijn minst een beweging van $ 1,000 dollar aan beide kanten zien, afhankelijk van de aard van de breakout (bullish/bearish).

Vanaf het moment van schrijven is de driehoeks ondersteuning rond de $6.570 te zien, terwijl de weerstand op $7.080 staat.

Een breakout naar beneden kan zorgen voor een zogenoemde ‘sell off’ naar de $5.500 range. Onderweg naar beneden kan Bitcoin ondersteuning vinden rond het dieptepunt van november op $6000, omdat de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) waarschijnlijk tegen oververkochte condities zal zijn.

Aan de bull-kant hoeft een opwaartse breakout van de driehoek niet noodzakelijkerwijs een $1,000-rally te veroorzaken, aangezien de weerstand ligt op $7.189 – een sterk weerstandspunt dat wordt bepaald door de grote verkoopcijfers. De bulls hebben dus een duidelijke doorbraak nodig van meer dan $7.189.

De bear analyse kan worden beschouwd als mogelijke waarschuwing dat de Bitcoin onder de driehoeks-ondersteuning zal komen te staan. Dit is te zien op het $6.570 punt. Acceptatie onder dat niveau kan een daling richting de $6.000 tot gevolg hebben.

Wanneer bulls de leiding nemen, zal een een beweging met hoog volume boven $7.189 waarschijnlijk de toon zetten voor een breakout naar $7.510 (hoog bereik) en een rally naar $8.100.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie