Is Bitcoin zich aan het voorbereiden op een Breakout?

Bitcoin verhandelt de afgelopen 24 uur vooralsnog rond het $6.800 punt. Inmiddels schommelt de prijs al een week in een steeds nauwer wordende range terwijl zowel ‘bulls’ als ‘bears’ falen om een richting naar boven of beneden te forceren. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $6.820 op Binance.

Hoewel de zijwaarts bewegende markt vrij saai oogt voor observeerders en handelaren, kan het zo zijn dat de markt snel een stuk spannender zal worden.

Volgens de technische analyse theorie geldt: hoe breder het bereik en hoe langer de consolidatie duur, hoe sterker de uiteindelijke breakout.

bitcoin radingview 11-04-18

Bovenstaande chart laat een vernauwend prijsbereik zien.

Het bereik hoog is $7.510 en het bereik laag is $6.425. Bitcoin kon dus op zijn minst een beweging van $ 1,000 dollar aan beide kanten zien, afhankelijk van de aard van de breakout (bullish/bearish).

Vanaf het moment van schrijven is de driehoeks ondersteuning rond de $6.570 te zien, terwijl de weerstand op $7.080 staat.

Een breakout naar beneden kan zorgen voor een zogenoemde ‘sell off’ naar de $5.500 range. Onderweg naar beneden kan Bitcoin ondersteuning vinden rond het dieptepunt van november op $6000, omdat de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) waarschijnlijk tegen oververkochte condities zal zijn.

Aan de bull-kant hoeft een opwaartse breakout van de driehoek niet noodzakelijkerwijs een $1,000-rally te veroorzaken, aangezien de weerstand ligt op $7.189 – een sterk weerstandspunt dat wordt bepaald door de grote verkoopcijfers. De bulls hebben dus een duidelijke doorbraak nodig van meer dan $7.189.

De bear analyse kan worden beschouwd als mogelijke waarschuwing dat de Bitcoin onder de driehoeks-ondersteuning zal komen te staan. Dit is te zien op het $6.570 punt. Acceptatie onder dat niveau kan een daling richting de $6.000 tot gevolg hebben.

Wanneer bulls de leiding nemen, zal een een beweging met hoog volume boven $7.189 waarschijnlijk de toon zetten voor een breakout naar $7.510 (hoog bereik) en een rally naar $8.100.

 

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.043,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.342,90 Kopen
2
Litebit
€29.353,10 Kopen
3
SATOS
€29.564,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...

Grayscale doet een van de grootste bitcoin (BTC) aankopen in 1 dag, verwachten ze vuurwerk?

De crypto fondsbeheerder Grayscale heeft weer voor flink wat rumoer gezorgd in de cryptowereld. Het bedrijf kocht maandag namelijk maar liefst 16.244 bitcoins (BTC),...