Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Is de bitcoin (BTC) FOMO terug? Aantal nieuwe entiteiten stijgt hard!

Is de FOMO weer terug? Volgens blockchain-databedrijf Glassnode groeit het aantal nieuwe entiteiten op het Bitcoin (BTC) netwerk bijzonder hard. Dit schrijft het bedrijf in een onlangs verschenen tweet.

Het sentiment begint steeds bullisher te worden op de markt. De afgelopen periode steeg de gehele crypto-markt behoorlijk, waaronder ook bitcoin. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kon uiteindelijk zelfs de $12.000 testen maar werd hier direct afgewezen.

- Advertentie -

Ondanks de afwijzing lukte het de BTC koers om terug naar de $11.300 te herstellen en dus rekenen veel traders op een nieuwe test van de $12.000. Uit data van Glassnode blijkt nu dat ook het momentum van nieuwe entiteiten aan het toenemen is.

“Het aantal unieke entiteiten dat voor het eerst in het #Bitcoin-netwerk verschijnt, stijgt.

Dit groeipercentage is het hoogste dat we sinds eind 2017 hebben gezien.”

Het aantal nieuwe entiteiten wordt gemeten aan de hand van nieuwe bitcoin adressen. Het is een interessant gegeven om in de gaten te houden aangezien het een indicatie kan geven van hoeveel nieuwe mensen het netwerk betreden. Dit kan daarnaast een teken zijn van een toenemende FOMO, of fear-of-missing-out.

Het aantal nieuwe entiteiten ligt daarnaast hoger dan in juni 2019. Toen steeg bitcoin naar een prijs van $14.000 wat dus hoger is dan de prijs van nu. Dat er nu meer nieuwe adressen bijkomen is mogelijk een goed teken voor de kracht van deze huidige opwaartse beweging.

Ook op de reguliere markten zijn er veel “nieuwe” investeerders. Volgens onze analist Michiel zullen zij hoogstwaarschijnlijk een grote fout maken. Lees in zijn nieuwste column wat deze fout is!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,89 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,89 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...