Timo Bult Timo Bult
05/08/2020 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2020 07:11

Is de bitcoin (BTC) FOMO terug? Aantal nieuwe entiteiten stijgt hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Is de bitcoin (BTC) FOMO terug? Aantal nieuwe entiteiten stijgt hard!

Is de FOMO weer terug? Volgens blockchain-databedrijf Glassnode groeit het aantal nieuwe entiteiten op het Bitcoin (BTC) netwerk bijzonder hard. Dit schrijft het bedrijf in een onlangs verschenen tweet.
Het sentiment begint steeds bullisher te worden op de markt. De afgelopen periode steeg de gehele crypto-markt behoorlijk, waaronder ook bitcoin. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kon uiteindelijk zelfs de $12.000 testen maar werd hier direct afgewezen.
Ondanks de afwijzing lukte het de BTC koers om terug naar de $11.300 te herstellen en dus rekenen veel traders op een nieuwe test van de $12.000. Uit data van Glassnode blijkt nu dat ook het momentum van nieuwe entiteiten aan het toenemen is.

“Het aantal unieke entiteiten dat voor het eerst in het #Bitcoin-netwerk verschijnt, stijgt.

Dit groeipercentage is het hoogste dat we sinds eind 2017 hebben gezien.”


Het aantal nieuwe entiteiten wordt gemeten aan de hand van nieuwe bitcoin adressen. Het is een interessant gegeven om in de gaten te houden aangezien het een indicatie kan geven van hoeveel nieuwe mensen het netwerk betreden. Dit kan daarnaast een teken zijn van een toenemende FOMO, of fear-of-missing-out.
Het aantal nieuwe entiteiten ligt daarnaast hoger dan in juni 2019. Toen steeg bitcoin naar een prijs van $14.000 wat dus hoger is dan de prijs van nu. Dat er nu meer nieuwe adressen bijkomen is mogelijk een goed teken voor de kracht van deze huidige opwaartse beweging.
Ook op de reguliere markten zijn er veel “nieuwe” investeerders. Volgens onze analist Michiel zullen zij hoogstwaarschijnlijk een grote fout maken. Lees in zijn nieuwste column wat deze fout is!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie