Simon Bosch Simon Bosch
11/06/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2022 12:00

Jay-Z en Jack Dorsey geven crypto les in ‘Bitcoin Academy’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Jay-Z en Jack Dorsey geven crypto les in ‘Bitcoin Academy’

Foto: Brian Friedman/Shutterstock

Als er iets is waar we bij Crypto Insiders heilig van overtuigd zijn, dan is het dat educatie op het vlak van cryptocurrencies en blockchain van het allergrootste belang is. Jack Dorsey (Twitter, Block) en rapper Jay-Z vinden dat ook. Zij zijn ‘The Bitcoin Academy’ begonnen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto les voor de minder rijken

In een aankondiging op Twitter, verklaren Jack Dorsey en anderen dat zij samen met rapper Jay-Z (Shawn Carter), Crypto Blockchain Plug (Lamar Wilson) en Black Bitcoin Billionaire (Najah Roberts) in New York financieel minder bevoorrechte mensen aan het onderwijzen zijn rondom bitcoin (BTC), blockchain, crypto en financiën in het algemeen. Het project heeft al een website.

Om precies te zijn is de ‘academie’ voor mensen in Marcy Houses in Brooklyn, New York City. Dat zijn de sociale huurwoningen waar Jay-Z is opgegroeid. Er zit nogal wat emotionele lading in dus. Jay-Z verklaart op Twitter dat het doel is om mensen de mogelijkheden te geven om financiële vrijheid te bereiken.

De rapper en voormalig Twitter CEO Jack Dorsey zetten hiervoor Black Bitcoin Billionaire en Crypto Blockchain Plug in als onderwijzers. De lessen worden van 22 juni tot en met 7 september gegeven, zowel online als in de huizen zelf. De fysieke lessen vinden zelfs twee keer per week plaats. Er worden zelfs smartphones uitgedeeld aan de mensen die er geen hebben. Volgens Rolling Stone zijn er lessen zoals ‘wat is geld?’, ‘wat is blockchain?’ en ‘hoe houd je jezelf veilig van scammers?’

Advertentie

Gelijk kritiek op bitcoin les

Het project is nog maar net begonnen, maarde onderneming wordt nu al zwaar bekritiseerd en zelfs beschuldigd van fraude. Dat heeft niet zozeer te maken met de nadruk op financiële geletterdheid – dat is een heel nobel doel natuurlijk. De sterke nadruk op bitcoin is volgens velen het probleem.

Volgens velen zou de cursus niet de nadruk moeten leggen op crypto, omdat dit ingewikkelde, volatiele investeringen zijn. In plaats daarvan zouden de nadruk moeten liggen op financiën in het algemeen, zodat mensen hun toekomst kunnen opbouwen die in principe verantwoordelijker is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie