Rico Engelbarts
26/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2019 06:00

JP Morgan verwacht dat Bitcoin-koers naar $1.250 zal kelderen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JP_morgan_verwacht_bitcoin-koers_naar_1250_dollar_zal_kelderen

Een van de grote Wallstreet-banken zegt te verwachten dat Bitcoin naar de $1.250 zal zakken in de toekomst. JP Morgan heeft zich al vaker negatief uitgelaten over Bitcoin, en dat het bedrijf dit zegt is daarom niet geheel onverwachts.
Volgens JP Morgan is blockchain-technologie overhyped en zal het voor de komende drie tot vijf jaar geen verschil maken voor banken. Daarnaast zouden mensen hun complete vertrouwen in traditionele activa, zoals goud en de dollar, moeten verliezen voordat Bitcoin een logische keuze zou zijn:

Zelfs in extreme scenario’s zoals een recessie of financiële crises, zijn er meer liquide en minder gecompliceerde instrumenten voor transacties, beleggingen en hedging,” aldus JP Morgan.

Nog een reden waarom de waarde van Bitcoin gaat dalen volgens JP Morgan is dat maar weinig grote bedrijven Bitcoin gebruiken. Echter accepteren bedrijven zoals Microsoft en Newegg Bitcoin al als betalingsmethode.
Bitcoin zit op dit moment in een van de langstdurende bearmarkten ooit. Of de voorspelling van JP Morgan uitkomt is nog maar de vraag, het bedrijf gaf verder namelijk geen onderbouwing voor de claim. Het lijkt er meer op dat de Wallstreet-bank, die geld verdient met andermans geld, de hete adem van Bitcoin in zijn nek voelt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement