Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/04/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 10:22

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel

Foto: Ezky Hary Bahtiar/Shutterstock

De Amerikaanse auteur van “Rich Dad, Poor Dad” genaamd Robert Kiyosaki heeft opnieuw de crypto-gemeenschap verrast. Hij voorspelt namelijk een bitcoin (BTC) prijs van maar liefst $2,3 miljoen per stuk. Deze voorspelling is gebaseerd op een analyse die het vermogensbeheerbedrijf Ark Invest van Cathie Woods eerder dit jaar uitvoerde.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ark Invest’s Bitcoin Ark: vaart richting de miljoenen

In februari publiceerde Ark Invest een onderzoeksrapport waarin werd toegelicht hoe de toenemende interesse van institutionele en vermogende beleggers in Bitcoin de prijs ervan zou kunnen beïnvloeden.

Volgens de investeringsmanager zou bitcoin naar een prijs van $120.000 kunnen stijgen, als slechts 1% van het wereldwijde belegbare vermogen (circa $250 miljard) in bitcoin wordt geïnvesteerd. Een grotere investering van 4,8% had bitcoin tussen 2015 en 2023 naar $550.000 kunnen laten stijgen. Om een prijs van $2,3 miljoen te bereiken, zou maar liefst 19,4% van het wereldwijd belegbare vermogen nodig zijn.

Kiyosaki deelde zijn gedachten hierover. Ongeacht of Wood gelijk heeft of niet, benadrukt hij dat de meest cruciale vraag voor dit scenario. En dat is wat men zelf gelooft dat bitcoin kan doen. Hij voegde eraan toe dat als Wood gelijk heeft, hij zou wensen dat hij meer bitcoin had. Maar als ze ongelijk heeft, zou hij graag niets willen bezitten. Toch drukte hij zijn vertrouwen uit in de voorspelling van een bitcoin-prijs van $2,3 miljoen.

Advertentie

Kiyosaki navigeert koers naar $2.3 miljoen

Volgens Kiyosaki’s tweet hecht hij geloof aan de voorspellingen van Woods omdat hij haar mening vertrouwt, zij slim is, en bitcoin het potentieel heeft om dat bedrag onder de juiste omstandigheden te bereiken.

Hij benadrukte dat voorspellingen zoals die van Woods voortkomen uit de bereidheid om fouten te maken en daarvan te leren. Hij moedigde zijn volgers aan om “gevaarlijk te leven” door op zijn minst een klein deel van BTC te kopen, ongeacht de manifestatie van de voorspellingen van Ark. Hij gelooft dat zo’n stap hen beter geïnformeerd, slimmer en wijzer zou maken.

“School is de enige plek ter wereld waar ‘slimme’ mensen mensen zijn”, voegde hij eraan toe.

Intussen heeft Wood vertrouwen in de voorspelling dat BTC in 2030 $1,5 miljoen waard zal zijn. Volgens haar is de vraag niet meer of het zal gebeuren, maar wanneer. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie