John van Meer John van Meer
02/01/2024 10:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2024 09:50

Kan bitcoin verder stijgen naar $48.000 – $50.000 na Bitcoin ETF?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: de Bitcoin Consultant

Welkom bij deze crypto-analyse, waar ik de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF) onder de loep neem. Voordat ik in de grafieken duik, is het belangrijk op te merken dat deze analyse educatief is en geen financieel advies biedt. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen en wat de grafieken ons vertelt over de komende dagen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mogelijke Bitcoin ETF goedkeuring: wat gaat de koers doen?

De spanning in de cryptomarkt neemt toe, aangezien de goedkeuring van een spot-ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk op handen is. Er wordt gespeculeerd over een besluit dat vandaag of morgen kan vallen, of mogelijk tussen 8 en 10 januari. De grafieken suggereren verschillende scenario’s, waarbij ogen op de koersbewegingen essentieel zijn.

Analisten speculeren over twee hoofdscenario’s. Een bullish scenario omvat een ETF-goedkeuring, wat kan leiden tot een stijging naar $48.000 – $50.000. Aan de andere kant kan een bearish scenario resulteren in een terugval naar $40.000, vooral als de ETF wordt afgekeurd.

Opvallend is de aanwezigheid van liquiditeit boven de koers, vooral rond de $45.500. Eerdere liquidatiezones suggereren potentiële targets, zoals $39.500 en $48.000. Een belangrijke liquiditeitszone lijkt zich rond $44.000 te bevinden, met mogelijke implicaties voor de koersrichting.

Op lagere timeframes wordt de Relative Strength Index (RSI) als hoog beschouwd, wat mogelijk wijst op consolidatie of een pullback. Handelaren wachten op een geschikt instapmoment, mogelijk na een RSI-afkoeling richting 70.

Ik deel mijn eigen visie op basis van technische analyses en liquiditeitsniveaus en bespreek de prijslevels die ik zelf in de gaten houd.

De komende dagen zullen onthullen of de ETF-goedkeuring plaatsvindt en welke richting de cryptokoersen zullen nemen. Om goed voorbereid te zijn op het cruciale moment raad ik je aan mijn nieuwste video te bekijken.

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie