Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2021 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2021 15:59

Kan Tesla CEO Elon Musk in de problemen komen met de SEC over zijn bitcoin en dogecoin tweets?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan Tesla CEO Elon Musk in de problemen komen met de SEC over zijn bitcoin en dogecoin tweets

Volgens meerdere juristen kan Tesla CEO Elon Musk in de problemen komen met de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), vanwege zijn recente tweets.
Tesla investeerde onlangs $1,5 miljard in bitcoin (BTC) en vervolgens schoot de BTC koers naar $48.000 omhoog. Elon Musk was daarvoor al regelmatig berichten over bitcoin op Twitter aan het plaatsen en mensen vragen zich af of dit een vorm van marktmanipulatie is.
Doug Davison, voormalig chef van de handhavingsafdeling van de SEC, meldt aan The Telegraph dat hij in elk geval niet verbaasd zijn zou als SEC onderzoek doet:

“Het zou niet verrassend zijn, gezien de focus op de tweets van de CEO, de prijsstelling van Bitcoin en recente dramatische marktbewegingen, dat de SEC hier vragen zou stellen over de feiten en omstandigheden.”

Ook Vitor Constâncio, voormalig vicepresident van de Europese Centrale Bank (ECB), zegt dat SEC hiernaar zal kijken. Hij is echter van mening dat bitcoin sowieso geen intrinsieke waarde heeft. Dan is er nog de beroemde econoom Nouriel Roubini, ook bekend als ‘Dr. Doom,’ die aan Business Insider meldt dat deze tweets marktmanipulatie zijn en dat SEC onderzoek moet doen. Ook hij is sowieso zeer pessimistisch over crypto.
Of Musk ook daadwerkelijk de grens met tweets is overgestoken is maar de vraag. Hij liet recent ook de koers van dogecoin (DOGE) hard stijgen met zijn Tweets, ondanks dat hij bewust ervan is dat deze cryptocurrency eigenlijk een grap is.
Het zou ook niet de eerste keer zijn. Musk moest in 2019 met de SEC schikken en een boete betalen nadat de toezichthouder hem van fraude beschuldigde. Musk noemde namelijk Tesla aandelen te duur op Twitter en vervolgens kelderde de prijs ervan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie