Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2020 13:06

Koop Bitcoin (BTC) als vorm van vreedzaam protest, zegt auteur Bitcoin & Black America

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Koop Bitcoin (BTC) als vorm van vreedzaam protest, zegt auteur Bitcoin & Black America

Isaiah Jackson, de auteur van Bitcoin & Black America, meldt dat bitcoin (BTC) onderdeel van de demonstraties in de Verenigde Staten wordt.


Door heel de VS heen wordt momenteel gedemonstreerd tegen het systematische racisme en politiegeweld in het land. De aanleiding was de dood van George Floyd door een agent die zijn knie minutenlang op de nep van Floyd hield tot hij eraan overleed.
Demonstranten roepen op tot hervorming van de politie en enkelen van hen pushen bitcoin als een oplossing. Het boek Bitcoin & Black America verscheen al op meerdere protestborden. Jackson zegt dat demonstranten die beroep doen op bitcoin tijdens de protesten de “echte vijand” hebben geïdentificeerd: het oude financiële systeem dat zwarte Amerikanen buitensluit.

Wanneer het economische systeem breekt, hoe hard je ook probeert, je wordt geduwd naar gebieden waar het toezicht door de politie erg zwaar is. Je krijgt deze botsingen en de politie begint zwarte mannen te vermoorden en het is allemaal een domino-effect. Dus ik denk dat ze borden vasthouden en zeggen: ‘Hé, als dit eenmaal voorbij is, onthoud dan wie de echte vijand is’.

Aldus Jackson in een interview met Cointelegraph. De auteur benoemt het feit dat de Amerikaanse overheid massaal geld aan het printen is terwijl miljoenen mensen op straat staan. Jackson meldt dat hij de protesten steunt en dat bitcoin een alternatieve vreedzame vorm van protest is:

Ik zeg vaak dat het meest vreedzame protest dat je kunt doen is simpelweg het regelmatig kopen van Bitcoin. Je verplaatst je geld uit het huidige systeem naar, wat volgens mij, een beter geldsysteem is dat kan worden gebruikt in de toekomst.

Toch geeft Jackson toe dat er nog niet veel adoptie is onder zwarte Amerikanen. Hij schat dat waarschijnlijk minder dan 10% bitcoin gebruikt en minder dan 1% het regelmatig gebruikt. Hij vergelijkt hoe de media rapporteert over zwarte gemeenschappen in Amerika met de manier hoe over bitcoin wordt gerapporteerd:

Eerlijk gezegd komt de perceptie van Bitcoin in de media akelig dicht in de buurt over hoe zwarte mensen worden waargenomen. Veel leugens en desinformatie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement