‘Koop bitcoin (BTC) en een huis,’ adviseert investeringslegende Peter Brandt millennials

De jongere generaties die vaak “millennials” en “generatie X” worden genoemd, hebben het vergeleken met de babyboomers zwaarder wanneer het aankomt op het opbouwen van rijkdom. In reactie op een tweet waarin iemand om deze reden om advies vraagt, reageert de investeringslegende Peter Brandt dat een investering in bitcoin (BTC) een goed begin is.

- Advertentie -

In de Verenigde Staten bezitten babyboomers 21 procent van de totale rijkdom. Millennials bezitten daarentegen slechts drie procent van die rijkdom. Oneerlijk, vindt de Twitteraar met de naam DRO0611:

De boomers kregen alles goedkoop en de meesten werden goed betaald. Nu hebben ze bedrijven en betalen ze het minimumloon aan alle jongeren. Als je 24-30 jaar oud zou zijn, zou je dan een huis kunnen betalen? Waar zou je nu in investeren?

Peter Brandt geeft in antwoord op de bovenstaande tweet het volgende advies:

Ik zal je hetzelfde advies geven dat ik mijn X Gen-kinderen en M Gen-neefjes en nichtjes geef

Koop een huis – elk huis, maar betreed de huizenmarkt
Werk twee banen als dat nodig is
Investeer 10% van wat je je kan veroorloven in BTC
Investeer maandelijks in hoogwaardige technologie en ETF’s met waardeaandelen

Mogelijk kan de situatie aanzienlijk gaan veranderen. De komende jaren zullen millennials in de VS namelijk ongeveer $70 biljoen erven van babyboomers, waarvan 70% de komende 10 jaar zal worden overgedragen. Mochten millennials het bovenstaande advies opvolgen dan zou dit wel eens goed nieuws kunnen zijn voor de bitcoin koers.

- Advertentie -

Uit onderzoek van Kraken eerder dit jaar blijkt dat, mocht slechts een klein deel van die $70 biljoen in bitcoin worden gestopt, de BTC prijs naar een waarde van $350.000 kan gaan stijgen.

Ten opzichte van het marginale aanbod zou de impliciete prijs van #Bitcoin in 2044 ongeveer $350.000 bedragen (uitgaande van een investering van $971 miljard).

De onderstaande grafiek toont de prijs van bitcoin als dit cijfer hoger of lager is.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.171,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.186,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.244,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.283,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.454,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...