Timo Bult Timo Bult
02/02/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2021 07:04

'Koop bitcoin (BTC) en verkoop je goud, want iedereen laat goud vallen' aldus MicroStrategy CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Koop bitcoin (BTC) en verkoop je goud, want iedereen laat goud vallen' aldus MicroStrategy CEO

Bitcoin (BTC), het digitale goud, versus het traditionele edelmetaal goud. Het is een discussie die in de loop van 2020 steeds vaker voorkwam tussen traditionele investeerders en investeerders van de nieuwe garde. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar aan bitcoin kocht; MicroStrategy, verwacht dat goud een enorme leegstroom gaat zien.
Saylor deed zijn uitspraken in een recent interview met Nomad Capitalist op YouTube. Saylor ging zelfs zover met goud “dood geld” te noemen:

“Goud is dood geld. Verkoop je goud, koop Bitcoin, want andere mensen gaan hun goud verkopen en als je wacht tot alle hedgefondsen je vooruit zijn met goud dumpen, ben je de laatste die eruit komt. Ik denk dat goud wordt gedemonetiseerd …

Er zit momenteel $10 biljoen aan monetaire energie in goud. Uiteindelijk zullen alleen de centrale banken het willen vasthouden. Elke private rationele actor zal eruit stappen en naar Bitcoin gaan.”

Saylor vraagt zich hardop af waarom goud niet verdrievoudigd is in waarde. Goud wordt namelijk als veilige haven gezien, en gezien de politieke onrust, het coronavirus en de geldprinterij van centrale banken zou je toch denken dat goud het extra goed zou moeten doen:

“Waar is het goed voor? Mensen hielden goud vast voor politieke onrust. En daar hebben we dit jaar genoeg van gehad. Ze houden goud aan als bescherming tegen het drukken van geld. Daar hebben we dit jaar ook veel van. Waarom is het goud niet verdrievoudigd? Bekijk elke activaklasse van de afgelopen zes maanden. Kijk naar goud, kijk naar NASDAQ, kijk naar de S&P, kijk naar obligaties. Ze zijn allemaal aan het kwakkelen. Ze gaan nergens heen. Wat werkt er wel? Bitcoin werkt. Het is verdrievoudigd of verviervoudigd, maar laten we zeggen tenminste verdrievoudigd.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie