Kevin Schijven Kevin Schijven
26/06/2020 13:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2020 13:24

Landen die niet investeren in bitcoin worden geconfronteerd met potentieel fatale financiële crisis, zegt Max Keiser

Max Keiser, een Amerikaanse verslaggever en tv-presentator van het Russische RT, heeft weer een paar opmerkelijke uitspraken gedaan over de wereldwijde economie en de plaats van bitcoin (BTC) daarin.
Keiser, inmiddels een bekende bitcoin-bull, is ervan overtuigd dat bitcoin de wereld (van financiën) gaat veranderen en dat landen in de problemen zullen komen als ze niet aan deze digitale financiële “revolutie” meedoen.
Volgens Keiser zullen landen geconfronteerd worden met een “potentieel fatale financiële crisis,” vooral als ze geen goud in bezit hebben, noch van plan zijn te investeren in bitcoin. Hij noemt Canada en Groot Brittannië als voorbeelden.


Landen als Venezuela en Iran, die momenteel wél investeren in bitcoin, voornamelijk om opgelegde Amerikaanse sancties te omzeilen, zullen “biljoenen” verdienen aan de aankomende “hash war,” zegt Keiser.
Daarbij moet gemeld worden dat Groot Brittannië wel degelijk goud in reserve heeft en dat er bitcoin-farms staan in Canada. Iran heeft momenteel 3% van de wereldwijde hash rate (rekenkracht) van het bitcoin-netwerk in handen en Keiser verwacht dat Venezuela binnenkort naar 5% zal stijgen. De hoogste hash rate ligt bij uitstek in China.

Wat deze landen nu beseffen, is dat bitcoin beter dan goud is voor waar ze het voor nodig hebben: ontsnappen aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Want je kan bitcoin niet censureren, in beslag nemen of vernietigen.


In mei stelde Keiser voor dat arme mensen elke dag bitcoin (BTC) kopen om de aankomende inflatie te omzeilen. Tevens raadde hij vorige maand aan bitcoin te kopen aan mensen die hun onvrede over het huidige systeem willen uiten te midden van de protesten in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement