Timo Bult Timo Bult
15/02/2021 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2021 14:09

Liet Bitcoin (BTC) bedenker een geheim bericht achter? Groep denkt toegang tot 750.000 BTC te kunnen krijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Liet Bitcoin (BTC) bedenker een geheim bericht achter Groep denkt toegang tot 750.000 BTC te kunnen krijgen

De bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, minede in het begin van Bitcoin enorme hoeveelheden BTC. Naar schatting staan er 750.000 bitcoins in de wallets van de mysterieuze man of vrouw. Deze bitcoins hebben op dit moment een waarde van ongeveer $34 miljard! Ze staan echter al jaren stil. Een groep op het Bitcointalk forum denkt nu dat Satoshi wellicht aanwijzingen heeft achtergelaten waarmee de community mogelijk de sleutels tot deze wallets kan achterhalen.
De theorie is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het is namelijk gebaseerd op een onderzoek van Sergio Demian Lerner. In 2013 concludeerde hij dat er tussen de eerste blocks van Bitcoin een zekere statistische onbalans zat. Een van de mogelijke redenen voor deze onbalans is volgens Lerner dat Satoshi “een bericht heeft achtergelaten in de nonces. Een bericht voor ons om ergens in de verre toekomst te lezen.”
Op het Bitcointalk forum, een forum waarop ook Satoshi jaren geleden actief was, probeert men nu te achterhalen wat dit bericht kan zijn. Een gebruiker vergelijkt de situatie met de verhaallijn uit het eerste ‘Ready player one‘ boek:

“Dit doet me denken aan het ‘Ready player one’-plot dat in het eerste boek werd gepresenteerd, waar Haliday nu het equivalent is van Satoshi. Als er inderdaad een gecodeerde schat verborgen is, zou dat geweldig zijn.”

Een andere gebruiker stelt niet te denken dat er een enkele oplossing is die toegang geeft tot de honderdduizenden bitcoins:

“Satoshi heeft nooit gezegd dat de vroeg geminede munten verloren zijn gegaan.

Het is een eenvoudig spel. Als iemand de munten kan verplaatsen, zou dat betekenen dat Satoshi wilde dat dit gebeurde. Wat we doen, is mensen informeren over wat we hebben ontdekt en dat het geen willekeurige mining was. De bevindingen van Sergio en TechMiX laten zien dat het opzettelijk met andere software is gedaan. En we proberen het op te lossen.

Een ander ding is: we denken dat niet alle sleutels kunnen worden ontdekt met slechts één oplossing, zodat er verschillende manieren zijn om de bitcoins te verdelen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie