Timo Bult Timo Bult
01/06/2021 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2021 16:25

Maakt bitcoin (BTC) zich op voor grote volatiliteit? Analist waarschuwt zijn volgers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Maakt bitcoin (BTC) zich op voor grote volatiliteit Analist waarschuwt zijn volgers

Iedereen die in de loop van 2020 voor het eerst in crypto is gestapt, is behoorlijk verwend. De bitcoin (BTC) koers brak zijn toenmalige all-time high (ATH) bij $20.000 waarna record na record verbroken werd. De afgelopen dagen is het echter saai op de markt. Is dit de stilte voor een nieuwe storm?

De bekende analist Lark Davis waarschuwt zijn 360 duizend volgers op Twitter dat er mogelijk aan het einde van de week vuurwerk kan komen. Op de dagelijkse grafiek vormt bitcoin namelijk een symmetrische driehoek, een consolidatiepatroon. Dit patroon is te herkennen doordat de koers steeds lagere highs maar hogere lows vormt. Dit toont aan dat er een zekere vorm van evenwicht op de markt bestaat, iets wat nooit lang standhoudt.

Maar welke kant zal deze volatiliteit uitslaan? Dat weer natuurlijk niemand. Een van Larks volgers merkt echter op dat dit patroon “normaal gesproken een continuatie patroon is in een algemene neerwaartse trend.” Hierop antwoordt Lark bevestigend. Een garantie dat de uitbraak ook daadwerkelijk naar beneden zal plaatsvinden is dit uiteraard niet.

Een ander interessant gegeven in de huidige situatie is bitcoin prijs ten opzichte van het stock-to-flow (S2F) model. De koers is namelijk aangekomen bij de onderzijde van de S2F bands, aldus de Nederlandse analist PlanB. Hij vraagt zich af “gaat het S2F model breken? Of zal dit toch een perfect koopsignaal worden?”

De laatste keer dat de koers de onderzijde van deze band aantikte was tijdens de crash in maart 2020. Die crash werd destijds veroorzaakt door de grote paniek na de uitbraak van het coronavirus. Mocht bitcoin weer een gelijke stuiter maken dan zouden we dichtbij of zelfs boven de $100.000 uitkomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie