Madelon bespreekt de langverwachte komst van Bitcoin ETF’s

In deze nieuwste, en tevens voorlopig laatste, aflevering van Madelon praat, bespreekt Madelon Vos de komst van de langverwachte Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze goedkeuring, na tien jaar van discussie en afwijzingen, markeert een keerpunt voor de cryptowereld, en Madelon bespreekt het laatste nieuws.

De langverwachte Bitcoin ETF goedkeuring

Op 9 januari kondigde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), op X (voorheen Twitter) de massa-goedkeuring aan. Deze aankondiging volgde op jarenlange aanvragen van diverse partijen.

De goedkeuring werd ontvangen als een historisch moment voor de crypto-industrie. De goedkeuring betekent niet alleen erkenning voor Bitcoin als een legitieme activaklasse, maar opent ook de deur voor institutionele investeerders om op een gereguleerde manier in Bitcoin te investeren.

De goedkeuring van de ETF’s volgde op een lange reeks aanvragen en afwijzingen sinds 2013. Partijen zoals Winklevoss Brothers en Fidelity hebben gedurende de jaren hun aanvragen ingediend. Pas na de rechtszaak van Grayscale, de grootste crypto-vermogensbeheerder ter wereld, werd de SEC gedwongen om de goedkeuring te overwegen.

De markt reageerde op deze goedkeuring met een indrukwekkend handelsvolume van 4,6 miljard dollar. De prijs van Bitcoin vertoonde echter een gemengd beeld, waarbij de koers eerst steeg en vervolgens daalde.

Deze prijsbewegingen leidden tot speculaties over de impact van de ETF’s op de crypto-markt. Analisten merken op dat, ondanks korte termijn dalingen, de goedkeuring positieve langetermijneffecten voor Bitcoin kan hebben.

De nieuwste aflevering van Madelon Praat markeert een tijdelijk afscheid, aangezien Madelon zich voorbereid op de komst van haar baby. In de voorlopig laatste aflevering bespreekt Madelon van A tot Z wat de Bitcoin ETF’s inhouden en haar verwachting voor de toekomst. Ook deelt ze een interessante technische analyse van de bitcoin koers.

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Ivo Melchers Ivo Melchers
14/01/2024 17:34
Deel dit artikel
Meer videos
Meer videos
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor het eind van 2024?
Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor eind van het jaar?
Bitcoin en de 'Trump Trade': Wat betekent dit voor jouw beleggingen?
Bitcoin en de ‘Trump Trade’: Wat betekent dit voor jouw beleggingen?
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?
Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?
Bitcoin en de impact van de banken- en vastgoedcrisis in China
Bitcoin en de impact van de banken- en vastgoedcrisis in China
Advertentie
Trending videos
Trending videos
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Mt. Gox Bitcoin schuldeisers getroffen door hackpogingen, website offline
Grote gevolgen voor Bitcoin: Mt. Gox slachtoffers worden terugbetaald
Waarom 2e helft van 2024 volatiel wordt voor bitcoin en economie
Waarom 2e helft van 2024 volatiel wordt voor bitcoin en economie
Doopiecash: 'wij zaten fout, bitcoin kan nog veel verder stijgen'
Doopiecash: ‘wij zaten fout, bitcoin kan nog veel verder stijgen’
Cryptomarkt in paniek en onrust: dit zijn de oorzaken
Cryptomarkt in paniek en onrust: dit zijn de oorzaken
Europese staatsschulden onhoudbaar: risico's voor cryptobeleggers?
Europese staatsschulden onhoudbaar: risico’s voor cryptobeleggers?