Ivo Melchers Ivo Melchers
14/01/2024 17:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 16:09

Madelon bespreekt de langverwachte komst van Bitcoin ETF’s

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Madelon Vos

In deze nieuwste, en tevens voorlopig laatste, aflevering van Madelon praat, bespreekt Madelon Vos de komst van de langverwachte Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze goedkeuring, na tien jaar van discussie en afwijzingen, markeert een keerpunt voor de cryptowereld, en Madelon bespreekt het laatste nieuws.

Bankkrediet krimpt voor tweede keer in 50 jaar: de impact op bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De langverwachte Bitcoin ETF goedkeuring

Op 9 januari kondigde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), op X (voorheen Twitter) de massa-goedkeuring aan. Deze aankondiging volgde op jarenlange aanvragen van diverse partijen.

De goedkeuring werd ontvangen als een historisch moment voor de crypto-industrie. De goedkeuring betekent niet alleen erkenning voor Bitcoin als een legitieme activaklasse, maar opent ook de deur voor institutionele investeerders om op een gereguleerde manier in Bitcoin te investeren.

De goedkeuring van de ETF’s volgde op een lange reeks aanvragen en afwijzingen sinds 2013. Partijen zoals Winklevoss Brothers en Fidelity hebben gedurende de jaren hun aanvragen ingediend. Pas na de rechtszaak van Grayscale, de grootste crypto-vermogensbeheerder ter wereld, werd de SEC gedwongen om de goedkeuring te overwegen.

De markt reageerde op deze goedkeuring met een indrukwekkend handelsvolume van 4,6 miljard dollar. De prijs van Bitcoin vertoonde echter een gemengd beeld, waarbij de koers eerst steeg en vervolgens daalde.

Deze prijsbewegingen leidden tot speculaties over de impact van de ETF’s op de crypto-markt. Analisten merken op dat, ondanks korte termijn dalingen, de goedkeuring positieve langetermijneffecten voor Bitcoin kan hebben.

De nieuwste aflevering van Madelon Praat markeert een tijdelijk afscheid, aangezien Madelon zich voorbereid op de komst van haar baby. In de voorlopig laatste aflevering bespreekt Madelon van A tot Z wat de Bitcoin ETF’s inhouden en haar verwachting voor de toekomst. Ook deelt ze een interessante technische analyse van de bitcoin koers.

Advertentie

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie