Rico Engelbarts
23/05/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2018 16:30

McAfee voorspelt bullrun na dalende cryptomarkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
john_mcafee_voorspelt_bullrun_na_dalende_crypto_markt

Internetbeveiliging-deskundige John McAfee, verwacht dat bull terugkomen naar de cryptomarkt, ondanks de recente prijsdalingen over de hele linie. Miljarden zullen door institutionele beleggers in de cryptomarkt gepompt worden, voorspelt hij in een tweet.
Institutionele beleggers om miljarden in crypto te pompen
John McAfee verwacht een bullrun in de nabije toekomst op cryptocurrency-markten. Miljarden zullen in de markt gepompt worden door institutionele beleggers, voorspelt de internetbeveiligings-specialist deze week in een bericht op het microblogging platform Twitter. McAfee claimt dat dit zal leiden tot aanzienlijke veranderingen in de marktkapitalisatie van de leidende cryptocurrencies, maar ook in die van de meeste altcoins.

Institutionele beleggers bereiden zich voor om de cryptocurrency-markt met wraak te betreden.

Dat zei McAfee in zijn tweet. Hij legde uit dat het over het algemeen langetermijnbeleggers zijn die miljarden op de markt zullen uitgeven. Verder schreef de software-goeroe:

Verwacht dat de tien beste munten vrij snel door het dak zullen gaan. Het grootste deel van de altcoins zal snel volgen.

Toegevend dat hij niet meer informatie had dan zijn volgers, adviseerde John McAfee hen om het recente nieuws bij te houden en hun hoofd te gebruiken.
Waarschijnlijk refereerde McAfee aan verschillende recente aankondigingen die mogelijke ontwikkelingen in die richting aangeven. Eerder deze maand suggereerden rapporten dat Goldman Sachs een Bitcoin trading operation zal starten om Bitcoin-futures te kopen en verkopen namens institutionele klanten. Nog recentelijker heeft de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase nieuwe diensten, zoals crypto-hedgefondsen, aangekondigd die bedoeld zijn om grote spelers aan te trekken. De plannen omvatten de lancering van een crypto-beheerdiensten en een reeks tools die speciaal ontworpen zijn voor instituties die Coinbase Prime genaamd zijn. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft ook met toezichthouders gesproken over de mogelijkheid om een bankvergunning aan te vragen.
De optimistische prognose van McAfee valt echter samen met de terugkeer van de bears op de markt voor cryptocurrency. De prijs van Bitcoin in net onder de $8.000 gedaald en raakt het dieptepunt sinds een maand. Bitcoin Cash (BCH) noteert momenteel $1000. John McAfee heeft eerder voorspeld dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2020 $1 miljoen zal bedragen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement