Mexico's op een na rijkste man heeft 10% van zijn portefeuille in bitcoin (BTC) geïnvesteerd

Mexico’s op een na rijkste man heeft 10% van zijn portefeuille in bitcoin (BTC) geïnvesteerd

Ricardo Salinas Pliego, de op een na rijkste man in Mexico, onthult op Twitter dat hij 10% van zijn portfolio in bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd.

Als eerste deelde de miljardair op Twitter een video van een bank die massaal papiergeld weggooit:

Advertentie

Om met bitcoin te beginnen, deel ik eerst een video die is gemaakt in een Latijns land waar banken geld in de prullenbak gooien (papiergeld is niets waard), daarom is het altijd goed om je beleggingsportefeuille te diversifiëren. Dit is inflatoire onteigening!

Het lijkt om Venezolaanse bolivar (VEF) te gaan in de video. Dat land kampt al jaren met een zware economische crisis en een enorme inflatie van de nationale valuta. Kort daarna raadde Pliego het boek The Bitcoin Pattern zijn volgers aan en meldt hij dat 10% van zijn “liquide portfolio” in bitcoin heeft zitten.

Vandaag raad ik The Bitcoin Pattern aan, dit is het beste en belangrijkste boek om bitcoin mee te leren. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening van de overheid. Veel mensen vragen of ik bitcoin bezit. Ja, ik heb 10% van mijn liquide portfolio erin belegd.

Aldus Pliego, die een geschatte nettowaarde heeft van maar liefst $11,8 miljard. Het is echter niet duidelijk hoe groot zijn liquide portfolio is dus kunnen we helaas niet uitrekenen hoeveel hij daadwerkelijk in bitcoin heeft zitten.

Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken reageerde op het bericht van Pliego en roept dat de institutionele horde er eindelijk aan komt. Pliego zegt vervolgens dat het geen horde is, de investeringen begonnen al met Grayscale in 2016.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.939,50 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.940,50 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.003,10 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€15.160,90 Kopen
Laatste nieuws