Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2021 13:04

Miami gaat gratis bitcoin (BTC) uitdelen aan al zijn inwoners!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miami gaat gratis bitcoin (BTC) uitdelen aan al zijn inwoners!

Miami gaat weer een stap verder in de omarming van cryptocurrency. De stad gaat binnenkort zelfs aan al zijn inwoners gratis bitcoin (BTC) uitdelen. Dat kondigde gisteren de burgemeester van Miami, Francis Suarez, aan in een interview met CoinDesk.

Miami lanceerde afgelopen augustus de MiamiCoin, uitgegeven door CityCoins. Hiermee kunnen inwoners in hun stad investeren door tokens te minen en te kopen. De opbrengsten gaan naar de stad die de lokale overheid kan uitgeven aan bijvoorbeeld het verbeteren van de infrastructuur.

Investeerders worden vervolgens beloond in bitcoin of stacks (STX). Het Stacks protocol is gebouwd op de blockchain van Bitcoin en ondersteunt smart contracts. Suarez meldt dat de MiamiCoin in de afgelopen 3 maanden de stad al maar liefst $21 miljoen heeft opgeleverd.

Nu gaat de burgemeester een stapje verder en kunnen alle inwoners van Miami een dividend in bitcoin (BTC) ontvangen. Deze worden betaald met de winst uit MiamiCoin, maar inwoners hoeven ditmaal niet eens MaimiCoin te bezitten. De stad zal voor al haar inwoners een Bitcoin wallet aanmaken, meldt Suarez.

“We gaan digitale wallets maken voor onze inwoners. En we gaan ze wat Bitcoin rechtstreeks geven van de opbrengst van MiamiCoin.”

Het doel is om meer mensen in aanraking te brengen met crypto. Toch zijn er nog obstakels die eerst moeten opgelost worden, geeft Suarez toe. Hij weet nog niet of bijvoorbeeld alle belastingbetalers met een adres in Miami in aanmerking komen of bijvoorbeeld alleen inwoners die gestemd hebben in de recente verkiezingen. Het is nog onbekend hoeveel BTC de inwoners van Miami zullen ontvangen.

Suarez kondigde onlangs aan dat hij de eerst Amerikaanse politicus wordt die zijn volgende salaris volledig in bitcoin zal ontvangen. Vervolgens gooide de nieuwe burgemeester van New York, Eric Adams, er een schepje bovenop en ontvangt drie salarissen in bitcoin. Ook lanceert New York vandaag zijn NYCCoin. Op Twitter meldt Suarez dat er nog meer nieuws aankomt:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie