Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2022 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 20:02

Michael Saylor: ”bitcoin wordt de winnaar na FTX-ondergang’’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Een van de meest bekende bitcoin (BTC) bulls ter wereld, Michael Saylor, heeft in een interview met CNBC zijn mening gegeven over de effecten van het omvallen van FTX op bitcoin en de gehele crypto-industrie. De voorzitter en voormalig CEO van Microstrategy is van mening dat de ondergang van FTX bepaalde voordelen heeft voor de koning der cryptocurrencies.

‘’Ik denk dat deze week de deugden van bitcoin net zo goed benadrukken als de kwetsbaarheid van het crypto-ecosysteem. Bitcoin is een commodity dat je zelf kunt beheren zonder een uitgever. De overgrote meerderheid van alle crypto-tokens die er zijn, zijn niet-geregistreerde effecten die worden verhandeld op niet-gereguleerde beurzen en ze zijn redelijk gecentraliseerd.’’

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Michael Saylor en bitcoin

Volgens Saylor zal de huidige onrust de implementatie van regulatie in de crypto-wereld versnellen. Zijn verwachting is dat er niet meer 20.000 tokens overblijven, maar dat er slechts een handvol correct geregistreerde tokens zullen zijn. Bitcoin zal uiteraard volgens Saylor overleven en daarmee de winnaar worden na de ondergang van de exchange van ex-CEO Sam Bankman-Fried (SBF).

‘’De industrie zal veel sneller groeien. En uiteindelijk gaan we van het ondernemersstadium van het wilde westen naar een institutioneel digitaal activastadium en we gaan allemaal gewoon opgroeien en de wereld zal daarvan profiteren.’’

Advertentie

Reactie bitcoin-skepticus

Econoom en bitcoin criticus Peter Schiff heeft ook in een tweet gereageerd op het interview tussen CNBC en Michael Saylor.

Volgens hem is de enige reden dat Saylor geïnterviewd wordt om hem een kans te geven om BTC te laten stijgen ten voordele van hun adverteerders. Hiermee zou het grote publiek ten nadele worden gebracht volgens hem. Peter Schiff staat al een langere tijd bekend als een permanente bitcoin-skepticus die vaak d.m.v. negatieve voorspellingen omtrent bitcoin en crypto van zich laat horen. Hij heeft zelf het volste vertrouwen in goud en wilt niks met het ‘digitale goud’ te maken hebben.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie