Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/09/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 17:22

MicroStrategy, een miljardenbedrijf, koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy, een miljardenbedrijf, koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin, dit is waarom

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy, een softwarebedrijf ter waarde van miljarden dollars, maakte begin vorige maand bekend dat het $250 miljoen in bitcoin (BTC) wilde investeren. De aankoop van 21.454 BTC (Huidige waarde: $229 miljoen)  was een signaal naar andere beursgenoteerde bedrijven dat Bitcoin als een serieuze reserve kan worden gebruikt. Het miljarden bedrijf is zodanig positief over het digitale goud, dat het wellicht in de dichtbije toekomst nog meer zal willen investeren.
Het huidige beleid voor kasreserves is door de raad van bestuur bijgewerkt en stelt dat Bitcoin, afgezien van contanten, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen, nu zal dienen als de primaire reserve van het bedrijf. Dit werd bekend nadat het bedrijf een verzoek tot aanpassing inleverde bij de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot het kasbeleid.

“Als gevolg van dit nieuwe beleid kan het bezit van Bitcoin van het bedrijf toenemen tot meer dan de investering van $ 250 miljoen op 11 augustus 2020 “

Voorafgaand aan de aankoop zei het bestuur van MicroStrategy dat het Bitcoin en andere crypto-activa overweegt vanwege een verzwakkende Amerikaanse dollar, dankzij de lage rentetarieven en de impact van de stimuleringsreactie op de Verenigde Staten door de COVID-19-pandemie.

“MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste belang gemaakt in zijn treasury-reservestrategie.”

Toch was de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, niet altijd zo positief over BTC. In 2013 wist hij nog te zeggen dat het einde van Bitcoin nabij was. Nu iets minder dan 7 jaar later en met een waarde van maar liefst 10 keer zoveel, heeft Saylor nu wel de juiste keuze gemaakt.


Inmiddels heeft Saylor bekendgemaakt dat zijn bedrijf voor nog eens $175 miljoen heeft gekocht. MicroStrategy heeft hiermee nu in totaal 38.250 bitcoins in bezit met een aankoopwaarde van $425 miljoen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie