Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

MicroStrategy, een miljardenbedrijf, koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin, dit is waarom

MicroStrategy, een softwarebedrijf ter waarde van miljarden dollars, maakte begin vorige maand bekend dat het $250 miljoen in bitcoin (BTC) wilde investeren. De aankoop van 21.454 BTC (Huidige waarde: $229 miljoen)  was een signaal naar andere beursgenoteerde bedrijven dat Bitcoin als een serieuze reserve kan worden gebruikt. Het miljarden bedrijf is zodanig positief over het digitale goud, dat het wellicht in de dichtbije toekomst nog meer zal willen investeren.

Het huidige beleid voor kasreserves is door de raad van bestuur bijgewerkt en stelt dat Bitcoin, afgezien van contanten, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen, nu zal dienen als de primaire reserve van het bedrijf. Dit werd bekend nadat het bedrijf een verzoek tot aanpassing inleverde bij de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot het kasbeleid.

“Als gevolg van dit nieuwe beleid kan het bezit van Bitcoin van het bedrijf toenemen tot meer dan de investering van $ 250 miljoen op 11 augustus 2020 “

- Advertentie -

Voorafgaand aan de aankoop zei het bestuur van MicroStrategy dat het Bitcoin en andere crypto-activa overweegt vanwege een verzwakkende Amerikaanse dollar, dankzij de lage rentetarieven en de impact van de stimuleringsreactie op de Verenigde Staten door de COVID-19-pandemie.

“MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste belang gemaakt in zijn treasury-reservestrategie.”

Toch was de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, niet altijd zo positief over BTC. In 2013 wist hij nog te zeggen dat het einde van Bitcoin nabij was. Nu iets minder dan 7 jaar later en met een waarde van maar liefst 10 keer zoveel, heeft Saylor nu wel de juiste keuze gemaakt.

Inmiddels heeft Saylor bekendgemaakt dat zijn bedrijf voor nog eens $175 miljoen heeft gekocht. MicroStrategy heeft hiermee nu in totaal 38.250 bitcoins in bezit met een aankoopwaarde van $425 miljoen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.264,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.264,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...