Kevin Schijven Kevin Schijven
29/10/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 14:44

MicroStrategy kocht weer enorme hoeveelheid bitcoin, bedrijf bezit nu maar liefst $7 miljard aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy kocht weer enorme hoeveelheid bitcoin, bedrijf bezit nu maar liefst $7 miljard aan BTC

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy heeft in het derde kwartaal van 2021 wederom een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) gekocht. Het gaat om maar liefst 8.957 BTC, momenteel zo’n $555 miljoen waard, die het business intelligence bedrijf heeft toegevoegd aan zijn reserves. Dat blijkt uit een nieuw kwartaalcijferrapport gepubliceerd op 28 oktober.

“We hebben ook ons bitcoin bezit in het kwartaal aanzienlijk uitgebreid, door bijna 9.000 bitcoins aan onze holdings toe te voegen nadat we in het kwartaal met succes kapitaal hadden aangetrokken via ons aandelenaanbod op de markt.

Tegenwoordig is MicroStrategy ’s werelds grootste beursgenoteerde bedrijfseigenaar van bitcoin met meer dan 114.000 bitcoins. We zullen doorgaan met het evalueren van mogelijkheden om extra kapitaal aan te trekken om onze bitcoin-strategie uit te voeren.”

Aldus CEO Michael Saylor, die aangeeft dat MicroStrategy niet van plan is om bitcoin te verkopen, maar juist nog meer wil aanschaffen. Om precies te zijn heeft MicroStrategy nu maar liefst 114.042 BTC in handen. Deze BTC zijn voor een gemiddelde prijs van $27.731 per BTC gekocht. In totaal heeft het bedrijf $3,16 miljard aan bitcoin besteed.

De bitcoin zijn nu maar liefst $7 miljard waard, dat is dus een winst van zo’n $3,8 miljard. MicroStrategy maakte naamsbekendheid in de cryptocurrency wereld toen het als eerste beursgenoteerde bedrijf vorig jaar augustus groots in bitcoin investeerde. Een half jaar later volgden bedrijven als Tesla. MicroStrategy haalt meer winst uit zijn bitcoin investeringen dan uit zijn eigen bedrijfsactiviteiten. De totale marktkapitalisatie van MSTR aandelen ligt rond $7,4 miljard.

Saylor bezit zelf ook een enorme hoeveelheid BTC. Hij herhaalde gisteren op Twitter dat hij maar liefst 17.732 BTC heeft en die kocht voor een gemiddelde prijs van $9.882. Dat betekent dat hij ongeveer $175 miljoen aan bitcoin heeft besteed terwijl deze nu maar liefst bijna $1,1 miljard waard zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie