Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2020 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2020 15:36

MicroStrategy koopt voor meer dan een half miljard dollar bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt voor meer dan een half miljard dollar bitcoin (BTC)

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy (MSRT), het inmiddels bekende business intelligence bedrijf, heeft maar liefst $650 miljoen opgehaald in een financieringsronde met de verkoop van zogenaamde converteerbare senior notes.
Het beursgenoteerde miljardenbedrijf is van plan om dit bedrag volledig in bitcoin (BTC) te investeren. Dat kondigt Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, op 11 december aan:

Deze converteerbare senior notes zijn een soort schuldbewijs die een optie bevatten om de obligatie om te zetten in een vooraf bepaald bedrag. Het is een methode voor bedrijven om financiering van investeerders te ontvangen en een manier voor investeerders om rente te verdienen.
Een nadeel van deze methode is dat bedrijven echter enorme schulden kunnen oplopen, wat in dit geval aanduidt dat MicroStrategy volledig erop gokt dat de koers van bitcoin de komende jaren gaat stijgen.
MicroStrategy meldt dat de netto opbrengst van de verkoop ongeveer $635 miljoen zal bedragen. Het bedrijf is van plan dit bedrag compleet in bitcoin te investeren in overeenstemming met het beleid omtrent zijn kasreserves.
Het bedrag komt op $100 miljoen meer uit dan de vorige berichtgeving erover en zelfs op $250 miljoen meer uit dan de oorspronkelijke aankondiging.
MicroStrategy investeerde aan het einde van de zomer al $425 miljoen in bitcoin. Dat werd vorige week aangevuld met nog eens $50 miljoen waardoor het bedrijf nu ongeveer 40.824 BTC bezit, ter waarde van $750 miljoen. Als MicroStrategy deze $635 miljoen in BTC tegen de huidige prijs investeert, dan bezit het bedrijf wellicht meer dan 75.000 BTC, ter waarde van bijna $1,4 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie