Kevin Schijven Kevin Schijven
18/02/2021 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2021 14:14

MicroStrategy wil niet $690 miljoen bitcoin (BTC) kopen, maar zelfs meer dan $1 miljard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy wil niet $690 miljoen bitcoin (BTC) kopen, maar zelfs meer dan $1 miljard!

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders nog te lezen dat MicroStrategy weer van plan is om $600 miljoen op te halen, mogelijk zelfs $690 miljoen, om vervolgens weer meer bitcoin (BTC) te kopen.
Twee dagen later kondigt Michael Saylor, CEO van het business intelligence bedrijf, aan dat het bedrag alweer verhoogd is naar $900 miljoen:


MicroStrategy is van plan om het bedrag op te halen met de verkoop van zogenaamde senior convertible notes, of converteerbare obligaties, een soort schuldbewijs die omgezet kan worden in aandelen of geld. Ze zullen verkocht worden in een privaat aanbod aan institutionele kopers.
MicroStrategy meldt in het persbericht dat de eerste kopers de mogelijkheid hebben om additionele obligaties te kopen voor een extra $150 miljoen, waardoor het totaal zelfs $1,15 miljard kan bedragen. Het bedrijf kocht al in 2020 maar liefst 70.784 BTC voor $1,125 miljard.
Begin deze maand kocht MicroStrategy weer 295 BTC voor $10 miljoen. Het bedrijf heeft nu 71.079 BTC in zijn reserves, die momenteel ongeveer $3,6 miljard waard zijn.
Onlangs volgde Tesla in de voetstappen van MicroStrategy en investeerde ook $1,5 miljard in bitcoin. Volgens een nieuw artikel van The Block kocht Tesla deze BTC via het over-the-counter (OTC) platform van cryptocurrency-exchange Coinbase.
Deze OTC-markt van Coinbase lijkt een zeer populaire route te zijn voor institutionele investeerders om grote hoeveelheden bitcoin in een keer te kopen. Ki Young Ju, CEO van onderzoeksbureau CryptoQuant, zegt al langer dat het verstandig is om deze stroom in de gaten te houden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie