Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2021 11:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2021 11:50

MicroStrategy wil nog meer bitcoin (BTC) ondanks verlies: “het is als de begindagen van Facebook,” zegt CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy wil nog meer bitcoin (BTC) ondanks verlies het is als de begindagen van Facebook, zegt CEO

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy, het beursgenoteerde business intelligence bedrijf bekend van het kopen van enorme hoeveelheden bitcoin (BTC), wil nog meer van de cryptocurrency kopen.

MicroStategy zag echter een papieren verlies van $424,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2021 door de crash van de bitcoin koers medio mei. Dat kondigt CEO Michael Saylor op 29 juli aan:

Desondanks is dat geen gerealiseerd verlies. De bitcoin koers staat namelijk alsnog bijna vier keer hoger dan toen MicroStrategy in 2020 begon met investeren. Het bedrijf heeft naar schatting inmiddels bijna $2 miljard verdiend aan zijn bitcoin investering.

“We blijven tevreden met de resultaten van de implementatie van onze digital asset-strategie. Dankzij onze laatste kapitaalverhoging konden we onze digitale bezit uitbreiden, die nu meer dan 105.000 bitcoins bedragen. In de toekomst zijn we van plan om extra kapitaal te blijven inzetten in onze strategie omtrent digitale activa.”

Aldus het persbericht. MicroStrategy bewaart inmiddels 105.085 BTC in zijn reserves ter waarde van bijna $4,5 miljard. Het bedrijf heeft zijn bitcoin investeringen gefinancierd met onder andere converteerbare schulden. Saylor meldt op 30 juli aan CNBC dat het lenen van geld om meer bitcoin te kopen lijkt op het investeren in de begindagen van een van de grootste technologiebedrijven ter wereld.

“Als je miljarden dollars leent tegen een rente van 1% en het investeert in het volgende grote tech-netwerk waarvan je dacht dat het de dominante Amazon, Google of Facebook van geld zou worden, waarom zou je dat dan niet doen? Ik bedoel, als ik $1 miljard kon lenen en Facebook tien jaar geleden kon kopen voor 1% rente, denk ik dat ik het heel goed zou hebben gedaan.”

In een interview met Bloomberg, gepubliceerd op 31 juli, zegt Taylor dat hij zijn bitcoin “voor altijd” wil vasthouden. De beruchte bitcoin criticus Peter Schiff noemt hem gestoord:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie