John van Meer John van Meer
20/04/2024 13:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 15:11

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Gisteren, 19 april, stond de bitcoin (BTC) gemeenschap op scherp; de bitcoin halving ging in de nacht gebeuren. Dit evenement, dat eens in de vier jaar gebeurt, halveert de beloning die miners ontvangen van 6,25 bitcoins naar 3,125 bitcoins per blok. Historisch gezien leidt dit tot minder aanbod van nieuwe bitcoins en een potentiële prijsstijging door verminderde verkoopdruk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Analyse bitcoin: wat te verwachten van de halving?

De vorige halvings hebben gemengde reacties op de markt laten zien. In 2012 was de halving bijna een non-event, met weinig marktbeweging. In 2016 zagen we na de halving een periode van zijwaartse beweging, gevolgd door een stijging. 

Dit jaar hebben we al een nieuwe all-time high gezien voor de halving, wat deze cyclus anders maakt. Mijn verwachting? Een scenario vergelijkbaar met 2016, mogelijk met enige volatiliteit kort na de halving, maar zonder significante dalingen.

Advertentie

SEI en HYVE: kleine spelers met grote bewegingen?

Naast bitcoin houden we ook altcoins zoals sei (SEI) en hyve (HYVE) in de gaten. Sei heeft onlangs een patroon van uitbraak laten zien, wat suggereert dat we mogelijk een stijging naar de 63 cent kunnen verwachten, een punt van vorige consolidatie.

Hyve toont een potentieel bullish patroon met een dubbele bodem, wat duidt op accumulatie en mogelijk een uitbraak naar hogere niveaus. Beide tokens bieden interessante mogelijkheden voor kortetermijntrades, afhankelijk van hoe zij reageren op de bredere marktbewegingen na de halving.

Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Persoonlijke strategie tijdens de halving

Wat betreft mijn persoonlijke aanpak voor de halving, ik plan om afwachtend te blijven. Historische data suggereert dat de daadwerkelijke halving vaak een non-event is met weinig directe impact op de prijs. De echte bewegingen beginnen meestal dagen of zelfs weken later. Dus, terwijl sommigen misschien snel willen handelen, zie ik dit als een tijd om te observeren en te leren van de marktreactie zonder onmiddellijke actie te ondernemen.

Met al deze inzichten, blijf voorzichtig en overweeg je eigen onderzoek en analyse voordat je financiële beslissingen neemt. De markt blijft onvoorspelbaar, en de beste strategie is vaak geduld en het volgen van ontwikkelingen op de voet. Happy trading en tot de volgende update!

Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie