Timo Bult Timo Bult
15/02/2021 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2021 07:11

Miljardair verwacht dat overheden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zullen kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair verwacht dat overheden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zullen kopen

Bitcoin (BTC) zal geen valuta worden maar wel een store of value. Dit zei de miljardair Mark Cuban, onder andere bekend van het tv-programma Shark Tank, in een recente podcast. Daarnaast vergeleek hij de opkomst van smart contracts met de opkomst van het internet.
Cuban gelooft niet dat bitcoin uiteindelijk een echte valuta zal worden. Aanvankelijk was bitcoin bedoeld als een digitaal betalingssysteem waarmee men peer-to-peer betalingen kan doen. “Wat veranderde was dat mensen het als opslag van waarde begonnen te zien,” aldus Cuban.
In het interview gaf de miljardair daarnaast aan niet te weten of het systeem van fiat-valuta zal gaan instorten. Wel denkt hij dat het traditionele systeem met fysiek geld “onhoudbaar” is. Tevens gelooft hij dat uiteindelijk zelfs overheden een deel van hun goudreserves om zullen zetten in bitcoin en ethereum (ETH). Uiteindelijk weet niemand hoe groot bitcoin uiteindelijk kan worden. Alles heeft namelijk te maken met vertrouwen:

“Veel hiervan is vertrouwen: wat vertrouw je? Wie vertrouw je? Hoe vertrouw je het? Bitcoiners vertrouwen terecht op algoritmische schaarste. En dat is oké. Maar daar is ook veel fundamenteel vertrouwen voor nodig. Je moet vertrouwen op elektriciteitstarieven, beschikbaarheid, die niemand de 51% kan halen [een 51% aanval door hackers]”

De ondernemer is een groot fan van decentralized finance (DeFi). Smart contracts maakt het mogelijk om gedecentraliseerde applicaties te maken. DeFi omvat dergelijke applicaties maar dan gericht op financiële diensten. De opkomst van DeFi herinnert Cuban aan de opkomst van het internet:

“Smart contract doen me denken aan de begintijd van het internet. Met alleen HTML en een beetje basis JavaScript kon je al heel wat zaken doen. Het wordt probleemloos bankieren. Het is gemakkelijker om binnen enkele seconden te lenen. Als je $200 in ETH of BTC hebt en je wilt het wrappen, en dan wil je $100 lenen tegen 2,3%, dan heb je slechts vijftien seconden nodig. Dat is ongelooflijk. Dat begint de banksector echt te ontwrichten.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie