Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Miljardair wil 25% van alle bitcoins (BTC) in omloop opkopen

Een miljardair heeft naar verluidt aan Dadiani Syndicate, een crypto-investeringsbedrijf, laten weten dat hij 25% van alle bitcoins op wil kopen. Dit zegt Eleesa Dadiani, hoofd van het bedrijf, in een artikel van Forbes dat op 30 mei werd gepubliceerd.

Dadiani Syndicate wordt omschreven als een peer-to-peer platform waarop rijke mensen onder andere kunst met cryptocurrencies kunnen kopen. Vorig jaar werd bijna de helft van Andy Warhol’s “14 Small Electric Chairs” via het platform verkocht voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

- Advertentie -

Dadiani zegt in het artikel dat een van haar klanten een grote hoeveelheid bitcoins wil kopen:

Een van onze klanten benaderde ons en zei dat hij geïnteresseerd is in het verwerven van 25% van alle bitcoin die momenteel beschikbaar is. Er zijn een aantal entiteiten die de markt willen domineren.

Hoewel dit in theorie mogelijk is, is het in de praktijk een heel ander verhaal. Zo legt Matti Greenspan van eToro uit dat veel bitcoins door hodlers worden vastgehouden:

Veel [bitcoins] moeten nog worden gemined en veel meer zullen voorgoed verloren zijn. Daarnaast wordt er momenteel een groot aantal bitcoins vastgehouden door hodlers die niet bereid zijn om er voor welke prijs dan ook afstand van te doen. Realistisch gezien zijn er momenteel waarschijnlijk minder dan 5 miljoen bitcoins in omloop.

Daarnaast zou het opkopen van zo’n groot deel van de circulatie grote effecten hebben op de markt. Zo legt Greenspan uit:

Een koper van deze omvang zal de prijs opdrijven om dit soort accumulatie nog duurder te maken.

Als de claims van Dadiani kloppen dan blijkt dat miljonairs en miljardairs nog steeds grote interesse hebben in bitcoin. Die interesse in bitcoin “is nooit minder geworden” tijdens de crypto-winter, aldus Dadiani. Ondanks deze grote interesse gaat het ze dus niet lukken om een groot deel van de markt in hun bezit te krijgen. Mochten ze het toch gaan proberen, dan zien we eventueel de effecten daarvan terug in de bitcoin koers.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.193,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.193,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...