Miljarden softwarebedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin (BTC) “het is een superieur activaklasse”

MicroStrategy, een groot Amerikaans softwarebedrijf, heeft zojuist 21.454 bitcoins (BTC) voor $250 miljoen gekocht. Dat kondigt het bedrijf op 11 augustus aan middels een persbericht.

MicroStrategy, dat zichzelf “het allergrootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf” noemt, is meer dan $1,2 miljard waard en kiest nu voor bitcoin als het hoofdzakelijke investeringsmiddel voor zijn reserves.

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbaar oppotmiddel is en een aantrekkelijk investeringsmiddel met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het vasthouden van cash.

Aldus Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy. Saylor meldt dat de beslissing om op dit moment bitcoin te kopen voortkomt uit de factoren die het huidige economische landschap veranderen. Voornamelijk de uitbraak van COVID-19 en de kwantitatieve versoepeling van overheden die daaruit voortvloeit waren doorslaggevend.

Die macro-economische factoren zijn onder meer de economische en volksgezondheidscrisis die is veroorzaakt door COVID-19, ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder kwantitatieve versoepeling die overal ter wereld is aangenomen, en wereldwijde politieke en economische onzekerheid.

Volgens Saylor kunnen deze factoren voor enorme inflatie zorgen waardoor de waarde van fiatvaluta zal dalen. Saylor is ook zeer lovend over bitcoin zelf en noemt het een superieur activaklasse dat beter is dan enig geld dat eraan voorafging:

We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, ecosysteemvitaliteit, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technische bruikbaarheid en gemeenschapsethos van Bitcoin als overtuigend bewijs van zijn superioriteit als een activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langdurige opslag van waarde.

Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan enig geld dat eraan is voorafgegaan. We verwachten dat de waarde ervan zal toenemen door technologische vooruitgang en toenemende adoptie.

Het is niet alleen een redelijke indekking tegen inflatie, maar ook een vooruitzicht op een hoger rendement dan andere beleggingen.

Barry Silbert, CEO van Grayscale Investments, noemt het een slimme zet:

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.145,50 Kopen
1
Bitvavo
€29.601,80 Kopen
2
Litebit
€29.855,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€29.888,70 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...