Kevin Schijven Kevin Schijven
11/08/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2020 18:15

Miljarden softwarebedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin (BTC) “het is een superieur activaklasse”

MicroStrategy, een groot Amerikaans softwarebedrijf, heeft zojuist 21.454 bitcoins (BTC) voor $250 miljoen gekocht. Dat kondigt het bedrijf op 11 augustus aan middels een persbericht.
MicroStrategy, dat zichzelf “het allergrootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf” noemt, is meer dan $1,2 miljard waard en kiest nu voor bitcoin als het hoofdzakelijke investeringsmiddel voor zijn reserves.

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ’s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbaar oppotmiddel is en een aantrekkelijk investeringsmiddel met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het vasthouden van cash.

Aldus Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy. Saylor meldt dat de beslissing om op dit moment bitcoin te kopen voortkomt uit de factoren die het huidige economische landschap veranderen. Voornamelijk de uitbraak van COVID-19 en de kwantitatieve versoepeling van overheden die daaruit voortvloeit waren doorslaggevend.

Die macro-economische factoren zijn onder meer de economische en volksgezondheidscrisis die is veroorzaakt door COVID-19, ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder kwantitatieve versoepeling die overal ter wereld is aangenomen, en wereldwijde politieke en economische onzekerheid.

Volgens Saylor kunnen deze factoren voor enorme inflatie zorgen waardoor de waarde van fiatvaluta zal dalen. Saylor is ook zeer lovend over bitcoin zelf en noemt het een superieur activaklasse dat beter is dan enig geld dat eraan voorafging:

We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, ecosysteemvitaliteit, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technische bruikbaarheid en gemeenschapsethos van Bitcoin als overtuigend bewijs van zijn superioriteit als een activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langdurige opslag van waarde.

Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan enig geld dat eraan is voorafgegaan. We verwachten dat de waarde ervan zal toenemen door technologische vooruitgang en toenemende adoptie.

Het is niet alleen een redelijke indekking tegen inflatie, maar ook een vooruitzicht op een hoger rendement dan andere beleggingen.

Barry Silbert, CEO van Grayscale Investments, noemt het een slimme zet:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie