Mt. Gox bitcoin dump weer uitgesteld, kan nog maanden duren

Dogecoin-DOGE Cardano-ADA Ethereum-ETH Solana-SOL Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mt. Gox bitcoin dump weer uitgesteld, kan nog maanden duren

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

De cryptocurrency markt was onlangs weer angstig dat een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) op het punt stond om gedumpt te worden. Dat had voor veel verkoopdruk en een dalende koers kunnen zorgen. Dat gaat voorlopig niet gebeuren, aangezien dit gisteren wederom werd uitgesteld.

De beruchte bitcoin van Mt. Gox

Het gaat dan om de bitcoin van de beruchte Mt. Gox exchange. Mt. Gox was ooit verreweg de grootste bitcoin beurs ter wereld, maar ging failliet in 2014 na een enorme hack. Maar liefst 850.000 BTC werd destijds gestolen, die vandaag de dag zo’n 17 miljard euro waard zouden zijn.

Al jaren wachten gedupeerden op hun bitcoins. In elk geval een deel daarvan, aangezien slechts 130.000 BTC was teruggevonden. Toch zijn deze bitcoin vandaag de dag ongeveer 2,6 miljard euro waard en dus speelt het verhaal nog steeds in het bitcoin nieuws.

De verwachting was dat deze bitcoins eind augustus verdeeld zouden worden onder de gedupeerden. De waarde van deze BTC is sinds 2014 met maar liefst 50 keer gestegen. De markt was bang dat een groot deel gelijk verkocht zou worden. Dat had een negatieve impact op de bitcoin koers kunnen hebben.

Mt. Gox bitcoin uitgave weer uitgesteld

Op 31 augustus kondigde curator Nobuaki Kobayashi in een nieuw document aan dat gedupeerden nog tot 15 september hebben om hun claim in te dienen.

In de crypto-wereld wordt snel de conclusie getrokken dat op 15 september dus mogelijk deze bitcoins worden gedumpt, maar dat is niet waar. Zoals Twitteraar Django Bits hieronder uitlegt komt daar nog een heel proces aan te pas, waaronder know your customer (KYC) maatregelen. Dit proces kan nog maanden, als niet jaren duren, zegt de Twitteraar.

Mark Karpelès, voormalig CEO van Mt. Gox, reageert en zegt dat het niet waarschijnlijk niet jaren zal zijn, maar wel maanden. Overigens zullen de BTC waarschijnlijk niet in een keer worden vrijgegeven, maar in delen. Het mogelijke effect van deze bitcoin op de markt is dus wellicht vooral fear, uncertainty & doubt (FUD).

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie