Thom Derks Thom Derks
24/03/2024 11:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 10:46

Mysterieuze ‘Mr. 100’ bitcoin whale koopt miljarden dollars aan BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales ontwaken plotseling, ook grote cardano wallets actiever

Foto: Sergey Uryadnikov/Shutterstock

Iedereen heeft het over de Spot Bitcoin ETFs, die voor miljarden dollars aan instromen zorgden sinds de lancering op 11 januari. Op de achtergrond is er echter ook iets bijzonders aan de hand. Sinds november 2022 is er namelijk een whale actief, die sinds zijn eerste aankoop op dat moment al voor 3,6 miljard dollar aan bitcoin wist te verzamelen.

Het bijzondere is dat deze whale zijn bitcoin per 100 stuks opkoopt, waardoor hij de naam “Mr. 100” heeft gekregen. Maar wie is deze whale?

De mysterieuze whale. Bron: bitinfocharts.com
🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wie is deze mysterieuze whale?

Vrijwel iedere dag koopt deze whale de gehele productie van de miners op (ongeveer 900 bitcoin). Ook gisteren, op een zaterdag, was de whale actief en kocht hij doodleuk 300 bitcoin op uit de markt, natuurlijk in zijn kenmerkende batches van 100 stuks.

Afbeelding

In totaal bezit deze entiteit nu 55.329 bitcoin en zijn koophonger lijkt nog lang niet voorbij. Met hoeveel bitcoin gaat deze whale eindigen? En wie of wat zit er achter dit miljardenkapitaal?

Er gaan talloze geruchten rond over deze wallet. Sommige mensen denken dat het een rijkaard uit het Midden-Oosten is, anderen denken dat er wellicht een bekende miljardair als Elon Musk of Mark Zuckerberg achter zit.

Arkham Intelligence denkt echter te weten dat het om een Zuid-Koreaans beursplatform gaat. Zij wijzen Upbit aan als het platform achter de miljardenwallet. De realiteit is echter dat niemand het zeker weet en wat zou het gaaf zijn als het om het Midden-Oosten of misschien wel een land gaat.

Advertentie

De theorie van Edward Snowden

In het kader van de speculatie over Mr. 100 is het interessant om de onderstaande voorspelling van Edward Snowden er weer bij te pakken. De beroemde klokkenluider verwacht namelijk dat in 2024 bekend zal worden dat een nationale overheid in het geheim is begonnen met het inkopen van bitcoin.

Zou deze wallet wellicht toebehoren aan een op dit moment nog onbekende nationale overheid? Speltheoretisch gezien zou dat een meesterzet zijn. Stel je voor dat Nederland in het geheim bitcoin zou kopen (zeer onwaarschijnlijk) en dit na enkele miljarden dollars aan inkopen publiek zou maken, dan zou de bitcoin koers door het dak schieten.

Voor nationale overheden lijkt het kopen van bitcoin en het daarna bekend maken van die strategie een simpele manier 0m gratis geld te verdienen. El Salvador is daar niet groot genoeg voor, maar stel dat het om Amerika of China zou gaan.

Als die morgen aankondigen dat ze al sinds november 2022 bitcoin kopen, dan zou dat een enkele ticket naar de maan betekenen voor de bitcoin koers. Wat denk jij? Denken landen na over deze strategie of dromen we nu teveel als bitcoiners?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie