Robin Hazekamp Robin Hazekamp
10/05/2024 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2024 16:19

Nationale offline dag: leer meer over bitcoin zónder internet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nationale offline dag: leer meer over bitcoin zónder internet

Foto: Creativan/Shutterstock

Op 10 mei is het nationale offline dag. Een dag waarop wordt aangemoedigd om onszelf los te koppelen van onze beeldschermen en iets anders te gaan doen. Lastig voor de crypto industrie; een sector die geheel online opereert. Toch kan je nog behoorlijk wat opsteken van de gedachtegang en technologie die erachter schuilt; door middel van lezen. Hieronder staan drie must-reads voor de crypto-enthousiasteling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De drie must-reads voor crypto- en bitcoin-enthousiastelingen

“De Bitcoin Standaard” door Saifedean Ammous

Dit boek dient voor iedereen die de fundamenten van Bitcoin (BTC) wil begrijpen. Ammous verkent de historische context van Bitcoin en argumenteert waarom het de perfecte vorm van geld vertegenwoordigt. Hij bespreekt de evolutie van geld en hoe Bitcoin in staat is om als niet-inflationair en decentraal geld te functioneren. 

“Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is” door Peter en Bert Slagter

De Slagter-broers bieden een kritische blik op het huidige financiële systeem. Ze zien Bitcoin als een mogelijke oplossing voor bestaande tekortkomingen. Dit boek analyseert de risico’s en kansen van Bitcoin en verkent hoe dit ‘programmeerbaar geld’ wereldwijde veranderingen kan stimuleren. Het biedt zowel beginners als ervaren crypto-gebruikers inzichten in de jonge complexe wereld.

“Crypto Encyclopedie” door Krijn Soeteman

Soeteman’s werk functioneert als een uitgebreide gids voor iedereen die dieper wil graven in de terminologie en technologie achter crypto en blockchain. Het boek biedt heldere definities en uitgebreide uitleg van zowel fundamentele als geavanceerde concepten. Daardoor wordt het een onmisbaar naslagwerk voor zowel nieuwkomers als deskundigen in de cryptowereld.

Advertentie

Een dag lang leren, relaxen en resetten

Het klinkt misschien ironisch, maar afstand nemen van de digitale wereld kan een uitgelezen kans zijn om je in het digitale geld te verdiepen. Maak een fietstochtje naar de lokale bibliotheek, pak de e-reader erbij, of speur door de dichtstbijzijnde boekenwinkel. Heb je er een te pakken? Nestel jezelf dan in een comfortabele stoel en laat je meeslepen door de fascinerende wereld van Bitcoin en cryptovaluta

Niet alleen kun je door het opsteken van kennis prominente projecten herkennen, het leert je ook om risico’s te vermijden. De wereld van crypto kan heel meeslepend zijn, en de stroom van informatie kan ervoor zorgen dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Dat leidt al gauw tot impulsieve en dus risicovolle keuzes. De nationale offline dag is dan ook een uitstekend moment om te resetten. Zo kan men er weer met een frisse blik tegenaan. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie