Ivo Melchers Ivo Melchers
20/04/2024 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 13:44

Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

Foto: Thierry Hebbelinck/Shutterstock

Vannacht heeft de langverwachte Bitcoin (BTC) halving plaatsgevonden. Dit cruciale Bitcoin-evenement, ingebakend in de code van het netwerk, opende in het verleden de deuren tot een gigantische bullmarkt. Voor het eerst ooit heeft bitcoin dit keer al vóór zijn halving een nieuw prijsrecord gevestigd, wat de vraag doet rijzen hoe ver we ons momenteel in de bullmarkt bevinden. We vroegen het onze lezers, en het overgrote meerderheid deelt dezelfde mening.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Voortgang bitcoin bullmarkt

Met de Bitcoin halving zijn de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, waardoor de toevoer van nieuwe bitcoins drastisch is vertraagd. Bitcoin heeft tot dusver drie halvings meegemaakt, en iedere keer werd enkele maanden later een nieuwe bullmarkt betreden die de koers tot nieuwe all-time highs bracht.

De bitcoin koers is gedurende het eerste kwartaal, dankzij de succesvolle lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), al enorm hard de lucht in geschoten. Het oude prijsrecord van 2021 is zelfs al verbroken. Op 14 maart werd een piek van bijna $74.000 bereikt. Het heeft de discussie over de voortgang van de huidige bullmart tot een hoog niveau getild.

Sinds het begin van de maand hebben we in iedere marktupdate in de ochtend een poll toegevoegd met de vraag hoever we op het moment in de bullmarkt zitten. In totaal hebben 15.084 mensen hun mening gegeven, en de resultaten liegen er niet om.

Zoals te zien in onderstaande afbeelding is de overgrote meerderheid van mening dat we, ondanks de prijsexplosie van de afgelopen maanden, pas aan het begin van de bullmarkt zitten. In totaal hebben 7.565 mensen, wat overeenkomt met 50,15 procent, dit antwoord gegeven.

Poll bitcoin bullmarkt
Resultaten poll: ‘Hoever zitten we in de bullmarkt?’

5.591 mensen, ofwel 37,07 procent, denkt dat we ons inmiddels al in het midden van de bullmarkt begeven. Slechts een kleine groep is een stuk pessimistischer voor de nabije toekomst; volgens 1.928 mensen, ofwel 12,78%, loopt de huidige bullmarkt nu langzamerhand op zijn einde.

Advertentie

Wordt bitcoin’s opwaartse trend nieuw leven ingebracht?

Veruit de meeste lezers denken dus dat de bitcoin koers nog een mooie opmars te wachten staat. Dat de geschiedenis zich zal herhalen is natuurlijk nooit een garantie. Hoe dan ook heeft de schaarste van bitcoin een grote boost gekregen met de halving. Met het dalende aanbod van nieuwe bitcoins is ten minste een gelijke vraag vereist om de koers te laten stijgen.

Echter zijn er natuurlijk talloze factoren van invloed op de bitcoin koers. De afgelopen week heeft BTC bijvoorbeeld flink te lijden gehad onder de toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

Niemand weet hoe bitcoin’s prijsverloop vormgegeven zal worden de komende tijd, maar met het vertrouwen onder crypto-fanaten lijkt er in ieder geval niks mis te zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie