Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2024 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 14:39

Nederlands grootste crypto analist deelt bewijs van Bitcoin bullmarkt

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

PlanB, een bekende Nederlandse bitcoin (BTC) analist, deelde dit weekend weer een nieuwe bitcoin voorspelling op YouTube.

In de video bespreekt de analist de huidige koersbeweging, de betekenis van de ‘rode punt’, het S2F-model en de aanstaande halving.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De betekenis van de ‘rode punt’ voor bitcoin

PlanB introduceert het concept van de ‘rode punt’, een indicator die mogelijk het begin van de bitcoin bull-markt signaleert.

Deze faseovergang, van accumulatie naar een bull-markt, wordt gekenmerkt door extreme prijsstijgingen, maar ook door onvermijdelijke correcties van -30% of meer.

PlanB benadrukt dat, ondanks deze volatiliteit, de onderliggende trend een sterke opwaartse beweging is, gedreven door factoren zoals de instroom naar de ETF’s.

Advertentie

S2F en de bitcoin halving

Het stock-to-flow (S2F) model, een bekend model voor goud dat PlanB heeft toegepast op bitcoin, kreeg in de afgelopen jaren veel kritiek.

Het model voorspelde namelijk dat de bitcoin koers in 2021 nog boven de $100.000 zou uitschieten, maar dat bleef uiteindelijk uit.

PlanB verdedigt  in de video het model. Volgens de analist is het model nog altijd zeer nauwkeurig, zelfs na significantie marktcorrecties.

Hij wijst erop dat bitcoin altijd terugkeert naar de voorspelling van het model, vooral na elke zogeheten bitcoin halving. De volgende halving, die de uitgifte van bitcoin zal halveren, zal waarschijnlijk in april plaatsvinden.

Desalniettemin waarschuwt PlanB dat de koersstijging van bitcoin meestal niet direct na de halving plaatsvindt, maar met enige vertraging. Hij verwacht dan ook dat bitcoin eerder in 2025 zal pieken dan in 2024.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Technische indicatoren voor de bitcoin koers

PlanB bespreekt ook enkele belangrijke technische indicatoren in zijn video, waaronder de relative strength index (RSI) en de 200-weken moving average.

De RSI, een maatstaf voor de snelheid en verandering van prijsbewegingen, en de 200-WMA, een indicator die het gemiddelde van de afgelopen 200 weken weergeeft, zijn beide cruciaal in het identificeren van potentiële keerpunten en stabilisatieperioden in de markt.

Terwijl PlanB een optimistisch beeld schetst voor de toekomst van bitcoin, benadrukt hij ook de onvoorspelbaarheid van de markt en de noodzaak voor investeerders om voorzichtig te zijn.

Zijn analyse, gebaseerd op zowel het S2F-model als technische indicatoren, suggereert een voortzetting van de bull-markt, met de verwachting dat de echte piek in 2025 zal plaatsvinden, na de volgende halving.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie