Nederlandse bitcoin (BTC) broker BTC Direct haalt $11 miljoen op in financieringsronde

BTC Direct, een Nederlandse cryptocurrency-exchange, heeft €11 miljoen opgehaald in een eerste financieringsronde. Dat kondigt de Nederlandse bitcoin (BTC) broker op 16 oktober aan:

- Advertentie -

BTC Direct meldt dat dit de eerste externe financiële injectie is dat het bedrijf heeft ontvangen, en dat het volledige bedrag is opgehaald bij particuliere investeerders. BTC Direct meldt dat de financiering bedoeld is om het bedrijf op te schalen om zodoende de Europese crypto markt beter te bedienen.

BTC Direct was in het voorjaar van 2013 gestart. Mike Hutting, CEO van BTC Direct, zegt dat hij trots is op de groei van het bedrijf:

De markt verandert voortdurend en we hebben het gevoel dat we goed begrijpen waar de markt naartoe gaat. Daarom hebben we verschillende diensten en producten ontwikkeld. Met onze producten ondersteunen wij het hele crypto-ecosysteem de komende jaren.

Met de financiële ondersteuning wil BTC Direct het huidige team van 50 werknemers uitbreiden naar een verdubbeling in de komende anderhalf jaar. Eerder dit jaar werd in Nederland strenge regelgeving ingevoerd voor crypto bedrijven. Hutting meldt dat BTC Direct momenteel druk bezig is om aan alle verplichtingen te voldoen.

Davy Stevens, medeoprichter van BTC Direct, meldt dat het bedrijf momenteel een Private Trading Desk aan het uitrollen is voor vermogende particulieren, bedrijven en investeringsfondsen. Tevens zegt Stevens dat met deze financiering het bedrijf zich klaar maakt voor een zogeheten bull run:

De timing van deze financieringsronde is goed, aangezien we ons voorbereiden op wat lijkt, een volatiele periode voor alle verhandelbare activa. Cryptocurrencies winnen met de dag aan momentum. Zeker nu duidelijk wordt dat bitcoin bevestigd wordt als niet-gecorreleerd activum, dat immuun is voor het drukken van geld door centrale banken.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.789,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.829,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.869,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.899,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.072,20 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...