Erik Juffermans Erik Juffermans
25/03/2024 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 13:58

Niemand wil zijn bitcoin verkopen volgens nieuwe data

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Niemand wil zijn bitcoin verkopen volgens nieuwe data

Foto: Open Studi0/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers bungelt de afgelopen weken om en nabij de voormalige all time high van $69.000. Maar volgens data van crypto data firma Glassnode wordt er bijna geen waarde aan bitcoin verplaatst op de blockchain. Dit wijst op het feit dat er bijna niemand van zijn bitcoin af wil.

Bitcoins 200-dagen moving average nadert record: Waarom dit belangrijk is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het is rustig op de bitcoin blockchain

Er is momenteel een duidelijk verschil tussen de relatief hoge bitcoin koers en de relatief lage activiteit op de bitcoin blockchain. Bitcoin bezitters staan allesbehalve te springen om hun schaarse bitcoin te verkopen.

“Het gemiddelde on-chain transactievolume (in USD) is ver onder het volume tijdens de bullmarkt piek van 2021. Er wordt bijna geen waarde verplaatst op on-chain. Niemand wil verkopen.”

Dit zeggen analisten van Blockware Solutions in hun meest recente nieuwsbrief. Glassnode definieert het on-chain transactievolume van bitcoin als de waarde in Amerikaanse dollars van alle bitcoin die op de bitcoin blockchain wordt verplaatst. Hierbij worden enkel succesvolle transacties meegeteld.

Momenteel ligt het gemiddelde (7-daagse en 14-daagse) volume per on-chain bitcoin transactie onder de $200.000. Tijdens de piek van de bullrun in 2021 lag dit volume op ruim $1 miljoen.

Bitcoin bezitters wachten op hogere prijzen

Volgens de analisten van Blockware getuigt dit van een situatie waarbij bitcoin bezitters wachten op hogere prijzen om hun coins te verkopen. De analisten verwachten dat het on-chain volume zal toenemen zodra de prijs verder begint te stijgen richting de $100.000 en wellicht hoger.

“Zodra de prijs echt zal gaan stijgen dan zal het on-chain volume gaan stijgen. Oudere munten zullen naar exchanges worden gestuurd en verkocht worden. Tot dan is het lage on-chain volume een teken van illiquiditeit aan de verkoopkant.”

Een hoog gemiddeld on-chain volume is op basis van het verleden een indicatie van de agressieve verkoop van bitcoin. Eind 2021 rees deze metriek werkelijk de pan uit. Het gemiddelde on-chain volume steeg toen tot boven de $1 miljoen dollar. Achteraf bleek dit de cyclustop te zijn. 

Momenteel is deze waarde dus nog erg laag. Dit is mogelijk een teken dat we nog niet in de buurt zijn van een marktcyclus top.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie