Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Nieuw bitcoin (BTC) futuresfonds goedgekeurd door Amerikaanse SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de New York Digital Investement Group (NYDIG) Bitcoin Strategy Fund toestemming verleend om aandelen te gaan aanbieden aan institutionele investeerders. Het fonds, dat zich richt op bitcoin (BTC) futures, mag de aandelen aanbieden aan onder andere geregistreerde investeringsadviseurs en haar klanten. Tevens zal er geen minimum gelden, wat investering betreft. De NYDIG heeft vooralsnog geen plannen om direct in bitcoin of een andere cryptocurrencies te investeren.

De NYDIG Bitcoin Strategy Fund geeft aan kapitaalgroei te willen realiseren door te beleggen in bitcoin futures-contracten. De voorgestelde maximale aanbiedingsprijs per aandeel is $10 en het beoogde op te halen bedrag bedraagt $25 miljoen. Daarnaast geeft het fonds aan alleen te zullen investeren in bitcoin futures die afgehandeld zijn met cash en worden verhandeld op een goederenbeurs die geregistreerd staat bij de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

- Advertentie -

In de aanvraag die is ingediend bij de SEC staat het volgende:

Het fonds beoogt de aankoop van een aantal bitcoin futures waarmee de totale waarde van de bitcoin in de futures-contracten van het fonds zo goed als 100% de netto activa van het fonds dekken.

Vorige maand verwierf een dochteronderneming van de NYDIG nog een BitLicense van de New York State Department of Financial Services (NYDFS). Met de licentie mag de onderneming de cryptocurrencies bitcoin, bitcoin cash (BCH), XRP, litecoin (LTC) en ethereum (ETH) beheren en handelsdiensten aanbieden in de staat New York.

Op moment van schrijven is de Chicago Mercantile Exchange (CME) de enige beurs die bitcoin futures-contracten aanbiedt in Amerika die zijn afgehandeld met cash.

De SEC is terughoudend geweest als het aankomt op het goedkeuren van fondsen die zich wagen aan cryptocurrencies; waarvan exchange-traded funds (ETF’s) het voornaamste voorbeeld is.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.301,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.328,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.361,75 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.366,43 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.412,01 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...