Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2019 18:20

Nieuw bitcoin (BTC) futuresfonds goedgekeurd door Amerikaanse SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De in New York gevestigde vermogensbeheerder Wilshire Phoenix heeft gereageerd op de uitspraak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die luidt dat de aanvraag voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) is afgekeurd.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de New York Digital Investement Group (NYDIG) Bitcoin Strategy Fund toestemming verleend om aandelen te gaan aanbieden aan institutionele investeerders. Het fonds, dat zich richt op bitcoin (BTC) futures, mag de aandelen aanbieden aan onder andere geregistreerde investeringsadviseurs en haar klanten. Tevens zal er geen minimum gelden, wat investering betreft. De NYDIG heeft vooralsnog geen plannen om direct in bitcoin of een andere cryptocurrencies te investeren.
De NYDIG Bitcoin Strategy Fund geeft aan kapitaalgroei te willen realiseren door te beleggen in bitcoin futures-contracten. De voorgestelde maximale aanbiedingsprijs per aandeel is $10 en het beoogde op te halen bedrag bedraagt $25 miljoen. Daarnaast geeft het fonds aan alleen te zullen investeren in bitcoin futures die afgehandeld zijn met cash en worden verhandeld op een goederenbeurs die geregistreerd staat bij de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
In de aanvraag die is ingediend bij de SEC staat het volgende:

Het fonds beoogt de aankoop van een aantal bitcoin futures waarmee de totale waarde van de bitcoin in de futures-contracten van het fonds zo goed als 100% de netto activa van het fonds dekken.

Vorige maand verwierf een dochteronderneming van de NYDIG nog een BitLicense van de New York State Department of Financial Services (NYDFS). Met de licentie mag de onderneming de cryptocurrencies bitcoin, bitcoin cash (BCH), XRP, litecoin (LTC) en ethereum (ETH) beheren en handelsdiensten aanbieden in de staat New York.
Op moment van schrijven is de Chicago Mercantile Exchange (CME) de enige beurs die bitcoin futures-contracten aanbiedt in Amerika die zijn afgehandeld met cash.
De SEC is terughoudend geweest als het aankomt op het goedkeuren van fondsen die zich wagen aan cryptocurrencies; waarvan exchange-traded funds (ETF’s) het voornaamste voorbeeld is.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie