Timo Bult Timo Bult
18/08/2021 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2021 09:33

Nieuwe bitcoin (BTC) deal PSV Eindhoven is Europees unicum: Krijgt volledige sponsorbedrag in BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe bitcoin (BTC) deal PSV Eindhoven is Europees unicum Krijgt volledige sponsorbedrag in BTC

PSV, de voetbalclub uit Eindhoven, heeft een sponsordeal gesloten met het Veghelse crypto-bedrijf Anycoin Direct. Nu is dit op zich niets bijzonders; Ajax en Feyenoord hebben ook al een crypto-bedrijf als partner. Het unieke aan de deal tussen PSV en Anycoin Direct is dat de voetbalclub het gehele sponsorbedrag in bitcoins (BTC) uitbetaald zal krijgen!

De samenwerking tussen de twee werd gisteren aangekondigd. Anycoin Direct zal PSV de komende twee jaar elk jaar €400.000 betalen, in bitcoins dus. In ruil mag Anycoin Direct zijn uitingen in het stadion van PSV plaatsen om zo meer naamsbekendheid te krijgen en de crypto adoptie te versnellen.

Dat het sponsorbedrag in bitcoins wordt uitbetaald is niet alleen uniek in Nederland. Nog geen enkele club in Europa heeft nog zo’n deal gesloten. In het persbericht van Anycoin Direct valt te lezen:

“PSV is de eerste club in de EU die het sponsorbedrag in crypto ontvangt. Direct na ondertekening heeft Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV, de benodigde wallets aangemaakt om de partnership deal te faciliteren.”

Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV, zegt verder dat de club altijd met innovatie bezig is en dat crypto daarom goed bij de club past:

“De mogelijkheden en de toekomst die de wereld van cryptocurrency biedt, is veelbelovend. Als club in het hart van de Brainport regio zijn we altijd bezig met innovatie, cryptocurrency past goed in dit plaatje.”

Voor Lennert Vlemmings, COO bij Anycoin Direct, markeert de bitcoin betaling “de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de Europese Unie:”

“Met onze focus op technologie passen wij perfect bij de Brainport-regio en dus zijn we erg enthousiast over onze samenwerking met PSV. De betaling in Bitcoin markeert de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de EU.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meerdere Nederlandse clubs hebben nu crypto-partner

Crypto in Nederland betreedt bij steeds meer voetbalclubs de velden. In juni kwam nog het nieuws naar buiten dat zowel Feyenoord als Ajax een crypto-partner hebben getekend. Beide clubs werken nu samen met de Nederlandse exchange Knaken, dat zich nu ‘Official Cryptocurrency Partner’ mag noemen. In dit artikel lees je meer over deze samenwerking.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie