Home Nieuws Bitcoin nieuws Nieuwe wegen inslaan: Zuid-Afrika krijgt haar eerste Bitcoin-ATM

Nieuwe wegen inslaan: Zuid-Afrika krijgt haar eerste Bitcoin-ATM

- Advertentie -

Zuid-Afrika, het land waarvan de burgers steeds meer interesse tonen in het beleggen en handelen in cryptocurrencies, staat op het punt om haar eerste functionele Bitcoin Automated Teller Machine (ATM) te hebben, in navolging van Zimbabwe en Djibouti.

Het land heeft de meest geavanceerde financiële dienstensector in Afrika en was de voorloper in de belasting op cryptocurrency op het continent. Dit staat in schril contrast met Zimbabwe, dat banken heeft verboden om transacties in cryptocurrency uit te voeren.

In 2004 kreeg Zuid-Afrika haar eerste Bitcoin-ATM in Kyalami in Johannesburg, maar volgens berichten op Twitter werd het gesloten omdat er geen significante interesse van gebruikers voor was.

De laatste poging is van Northwood Spar, wiens algemeen directeur, George Neophytou, optimistisch is dat de timing precies goed is. Zuid-Afrika is ook een knooppunt geworden voor digitale ondernemingen en innovatoren. De Zimbabwaanse cryptocurrency-exchange Golix.com zegt dat het een nieuw kantoor in Zuid-Afrika zal openen, naarmate het zich verder uitbreidt in Afrika. Neophytou:

Het is allemaal ontzettend spannend. Het zal de veel van de frustratie van het kopen en verkopen van cryptocurrency wegnemen en zal hopelijk helpen om cryptocurrencies mainstream te maken.

Naar verluidt zijn er naar schatting tussen de 200.000 en 300.000 mensen in Zuid-Afrika die betrokken zijn bij cryptocurrencies, vanaf het einde van 2017.

De website www.coinatmradar.com, die crypto-ATM’s over de hele wereld bijhoudt, laat Djibouti en Zimbabwe zien als de andere Afrikaanse landen met Bitcoin-ATM’s. Volgens de website zijn er nu 3343 Bitcoin-ATM’s in 70 landen, en worden deze gerund door 458 operators.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.394,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.140,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.179,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.208,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.236,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...