Rico Engelbarts
26/06/2018 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2018 19:03

Nieuwe wegen inslaan: Zuid-Afrika krijgt haar eerste Bitcoin-ATM

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zuid-afrika_krijgt_eerste_bitcoin_btc_ATM

Zuid-Afrika, het land waarvan de burgers steeds meer interesse tonen in het beleggen en handelen in cryptocurrencies, staat op het punt om haar eerste functionele Bitcoin Automated Teller Machine (ATM) te hebben, in navolging van Zimbabwe en Djibouti.
Het land heeft de meest geavanceerde financiële dienstensector in Afrika en was de voorloper in de belasting op cryptocurrency op het continent. Dit staat in schril contrast met Zimbabwe, dat banken heeft verboden om transacties in cryptocurrency uit te voeren.
In 2004 kreeg Zuid-Afrika haar eerste Bitcoin-ATM in Kyalami in Johannesburg, maar volgens berichten op Twitter werd het gesloten omdat er geen significante interesse van gebruikers voor was.
De laatste poging is van Northwood Spar, wiens algemeen directeur, George Neophytou, optimistisch is dat de timing precies goed is. Zuid-Afrika is ook een knooppunt geworden voor digitale ondernemingen en innovatoren. De Zimbabwaanse cryptocurrency-exchange Golix.com zegt dat het een nieuw kantoor in Zuid-Afrika zal openen, naarmate het zich verder uitbreidt in Afrika. Neophytou:

Het is allemaal ontzettend spannend. Het zal de veel van de frustratie van het kopen en verkopen van cryptocurrency wegnemen en zal hopelijk helpen om cryptocurrencies mainstream te maken.

Naar verluidt zijn er naar schatting tussen de 200.000 en 300.000 mensen in Zuid-Afrika die betrokken zijn bij cryptocurrencies, vanaf het einde van 2017.
De website www.coinatmradar.com, die crypto-ATM’s over de hele wereld bijhoudt, laat Djibouti en Zimbabwe zien als de andere Afrikaanse landen met Bitcoin-ATM’s. Volgens de website zijn er nu 3343 Bitcoin-ATM’s in 70 landen, en worden deze gerund door 458 operators.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie