Simon Bosch Simon Bosch
05/06/2022 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 17:30

Nieuwe wet VS mogelijk slecht voor alle crypto buiten bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El tribunal superior de Panamá debe deshacer el nudo de la ley Bitcoin

Foto: Vitalii Vodolazskyi/Shutterstock

Onlangs waren een aantal bekende voorstanders van cryptocurrency als bitcoin (BTC) te gast bij The Heritage Foundation, een conservatieve denktank. In de discussie deden senatoren Ted Cruz, Cynthia Lummis en crypto-veteranen Michael Saylor en Caitlin Long hun zegje over waar de markt voor digitale activa naartoe gaat. We kunnen er een hoop belangrijke informatie uit halen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuw wetsvoorstel VS voor crypto

Zo wordt in de Verenigde Staten momenteel gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel omtrent crypto dat “een goede balans moet vormen tussen innovatie bevorderen en regulaties bedenken die iedereen kan begrijpen,” aldus Senator Cynthia Lummis. Zij verklaarde verder het volgende:

“Het is een erg volledig wetsvoorstel dat op 7 juni zal worden ingediend. Coins die commodities zijn zitten er in, net als coins die aandelen zijn en zowel algoritmische stablecoins als ‘asset-backed’ stablecoins. Er staat een discussie over CBDC’s en NFT’s in. Het heeft definities, bescherming van consumenten, privacy en belastingen, evenals verschillende andere belangrijke aspecten. Het voorstel krijgt veel steun uit beide partijen en regulerende instanties zijn er ook een voorstander van.”

Advertentie

Kritiek op bitcoin wetsvoorstel

Op Twitter uit Small Cap Scientist echter kritiek. Hij vreest dat de nieuwe wet alleen positief zal zijn voor bitcoin, maar dat elk ander project in de problemen zit. Alle leden van het hierboven genoemde panel zijn namelijk fel voorstander van specifiek bitcoin, en zijn mogelijk ‘Bitcoin maximalisten’ en niets met altcoins hebben.

Cynthia Lummis antwoordde in de discussie op een vraag over altcoins zelfs “brand het plat, bitcoin zal de feniks zijn die hieruit herrijst.” Niet bepaald positief dus. Ook de andere panelleden zijn vooral voorstanders van alleen bitcoin.

Michael Saylor kennen we natuurlijk van MicroStrategy, dat voor miljarden (met behulp van schuld) aan bitcoins op de balans heeft gezet. Caitlin Long is het hoofd van Custodia Bank, dat bitcoins lijkt te willen gebruiken als onderpand voor stablecoins. Small Cap Scientist denkt dat ze de opkomst van decentralized finance (DeFi) sector daarom wil vertragen. Als laatste hebben we Ted Cruz, die als senator van Texas er direct baat bij heeft om zo vriendelijk mogelijk te zijn voor bitcoin miners.

Small Cap Scientist vreest dus dat bitcoin als enige onder commodities komt te vallen terwijl alle andere crypto, zelfs ethereum (ETH), onder de effectenwet komen. Dat zou zeer slecht voor deze crypto uit kunnen pakken. Je kunt je afvragen of zijn angst wat voorbarig is, maar het is altijd nuttig om te kijken naar hoe bepaalde stimuli tot beslissingen leiden. Aankomende week zullen we zien hoe het wetsvoorstel wordt opgepakt en waar het toe zal leiden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie