Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws "Nieuwste Bitcoin-rally is te wijten aan manipulatie door Whales"

“Nieuwste Bitcoin-rally is te wijten aan manipulatie door Whales”

Als je Peter Schiff kent dan wist je bij het alleen al lezen van zijn naam waarschijnlijk al waar het over gaat. De goudliefhebber is er namelijk altijd als de kippen bij om een reden te vinden om Bitcoin (BTC) in een slecht daglicht te zetten. Dit keer gaat het over de meest recente bitcoin-rally die zorgde voor een stijging van $8,6K tot $9,4K.

Schiff is deze keer namelijk niet overtuigd over de echtheid van de rally. Op Twitter liet hij zich dan ook ongenuanceerd uit over hoe de rally waarschijnlijk komt door whales die de markt manipuleren. In deze reactie noemde hij onder andere Bitcoin een ‘Pyramid Scheme’ en benoemde hij Winklevoss als schuldige voor de situatie.

- Advertentie -

Peter Schiff kent ook logica

Naast dat de goldbug natuurlijk alles op alles zet om Bitcoin te vernederen, komt er eens in de zoveel tijd ook iets zinnigs naar boven. Zo ziet hij ook dat het voortdurend drukken van geld te midden van COVID-19 een paradigmaverschuiving in de wereldeconomie zal  versnellen.

Zo spreekt hij z’n wantrouwen uit over de acties van centrale banken en roept hij investeerders op te investeren in goud, waar Winklevoss Bitcoin roept, omdat fiat zijn waarde zal verliezen. Onlangs liet Winklevoss zich ook uit over het gedrag van de Federal Reserve omdat het de weg vrij maakt voor Bitcoin.

Een ding is zeker, in een tijd van onzekerheid zoals nu begrijpen marktdeskundigen zoals Schiff het belang van het opslaan van waarden in activa die niet beïnvloedt worden door traditionele markten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.345,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.237,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.300,59 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.302,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.308,48 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...